Close

Το τέλειο υγρό κέικ με ινδική καρύδα και ζαχαρούχο γάλα

Το τέλειο υγρό κέικ με ινδική καρύδα και ζαχαρούχο γάλα

Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο κέικ για του λάτρεις του ινδοκάρυδου και όχι μόνο. Μια εύκολη

συνταγή  για ένα κέικ διαφορετικό από τα συνηθισμένα με υπέροχη υγρή υφή του και την απίστευτη γεύση του που θα απογειώσει τον… ουρανίσκο σας. Δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
Για το κέικ:
1 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας
1/3 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
Για το μείγμα γάλακτος:
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών [*]
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας
2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ μαι διάσταση βάσης 22×33 εκ. περίπου. Βάζετε στο μπλέντερ το 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο και το πολτοποιείτε σχεδόν σε σκόνη.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι κοσκινισμένο, το θρυμματισμένο ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε δυο άλλα μπολ τοποθετείτε στο ένα τους κρόκους και στο δεύτερο τα ασπράδια αυγών.
Στο μπολ με τους κρόκους βάζετε τα 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρης και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα καρύδας και το 1/3 φλ. φρέσκο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό, προσθέτετε το μείγμα αλευριού (ξηρών συστατικών) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών, με καθαρό μίξερ, σε πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε και την υπόλοιπη (1/4 φλ. ζάχαρη) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα, με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στο βουτυρωμένο πυρέξ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για το μείγμα γάλακτος: Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα., τη κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα καρύδας και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν πλήρως. Με ένα πιρούνι τρυπάτε σε πολλά μέρη το κέικ, το περιχύνετε με το μείγμα γάλακτος και το βάζετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ) για να απορροφήσει το κέικ όλο το μείγμα γάλακτος και πάρει μια υγρή υφή.
Για την επικάλυψη: Όταν το κέικ έχει απορροφήσει όλο το μείγμα γάλακτος φτιάχνετε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Την απλώνετε ισομερώς πάνω από το κέικ, ισιώνετε την επιφάνειά της και από πάνω πασπαλίζετε το τριμμένο ινδοκάρυδο. Τη στολίζετε με κερασάκια μαρασκίνο και σερβίρετε. [**]

[*] Για λεπτότερη στρώση επικάλυψης χρησιμοποιήστε 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και πασπαλίστε με 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδου.

[**] Για καλύτερη εμφάνιση στο γαρνίρισμα καβουρδίστε σε ένα μικρό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία το 1/4 ινδοκάρυδου της ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και μετά το πασπαλίζετε στη σαντιγί πάνω από το υπόλοιπο ινδοκάρυδο.

sintayes.gr