Αν ψάχνεις για γρήγορο σπιτικό σχολικό κολατσιό, αυτή η τεμπελόπιτα είναι η λύση. Το μόνο που θέλουμε όταν μαγειρεύουμε είναι οι συνταγές να είναι νόστιμες, εύκολες και χωρίς πολλά σκεύη και φαίνεται πως αυτή η τεμπελόπιτα είναι όλα αυτά μαζί…σε μία πίτα.
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 140 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαργαρίνη 170 γραμμάρια λιωμένη
- φέτα 300 γραμμάρια τριμμένη
- τυρί 100 γραμμάρια ημίσκληρο
- αυγα 3
- Γάλα φρέσκο 1/2 του ποτηριού
- μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Μισό κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Αυτή η τεμπελόπιτα είναι ιδανική για πολυάσχολες μανούλες που θέλουν να προσφέρουν μία νόστιμη πίτα για το σχολικό κολατσιό των παιδιών τους ενώ παράλληλα, δεν έχουν πολύ χρόνο και πολύ κουράγιο να καθαρίζουν σκεύη και να δοκιμάζουν μπελαλίδικες συνταγής.
Λέγεται τεμπελόπιτα επειδή δεν έχει φύλλο. Ουσιαστικά είναι ένας χυλός που σιγοψήνεται και γίνεται πιτούλα. Είναι λαχταριστή και λιώνει στο στόμα και είναι σίγουρα μία υπέροχη επιλογή και για μπουφέ ή παιδικό πάρτι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τεμπελόπιτα:
Εκτέλεση για την τεμπελόπιτα
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την λιωμένη μαργαρίνη, την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια, το ημίσκληρο τυρί, τα αυγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, τον δυόσμο και το πιπέρι.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, μεταφέρουμε τον χυλό μας σε ένα ταψί 22 εκατοστών με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Μετά τα 10 λεπτά βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και την χαράζουμε σε κομμάτια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά, στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Tips για την τεμπελόπιτα
Αντί για λιωμένη μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε καλαμποκέλαιο. Αν έχετε ταψί 30 εκατοστών κάνετε διπλή δόση. Την χαράζουμε για να μην φουσκώσει πολύ και επειδή ψήνεται καλύτερα. Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι ολικής. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Θέλουμε να ροδίσει καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Τιμωρός: O Μάρκος ξεσπά βίαια στην Έλλη
- Γιώργος Γεροντιδάκης : Σε σχέση με την Ντορέττα Παπαδημητρίου ο γνωστός ηθοποιός
- Η Γη της Ελιάς : Η Αρετή πηγαίνει στην Κηφισιά και επιτίθεται στην Ιουλία
- Αδερφή γνωστής ηθοποιού από τον Γιατρό είναι η οδηγός που παρέσυρε τον 12χρονo με το πατίνι
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη αποκαλύπτει τα πάντα για το 6ο βρέφος