Συνταγή για τετράγωνη ατομική σπέσιαλ πίτσα με πολύ αφράτη ζύμη με μαγιά, σαν αυτές που παίρνουμε από τα fast food, για το κολατσιό στο φροντιστήριο ή σε άλλες δραστηριότητες που έχουν οι έφηβοι. Αφού θα αγοράσουν πίτσα για να φάνε καλύτερα να είναι σπιτική.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- νερό 2 ποτήρια χλιαρό
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1/2 κουταλιά της σούπας
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
Υλικά
- μιξ τυριών 350-400 γραμμάρια για πίτσα
- μπεικον 10-15 φέτες
- ντοματίνια 10-15 κομμένα στη μέση
- σάλτσα ντομάτας 250-300 ml περίπου για πίτσα
- ζαμπόν 10 περίπου φέτες
Για την γέμιση
Σπιτική πίτσα με μπέικον και πιπεριές
Τα παιδιά που είναι στην εφηβεία, σίγουρα προτιμούν άλλες γεύσεις για το κολατσιό τους. Πίτσες, πεϊνιρλί, πίτες σπιτικές ή από τον φούρνο. Διότι πεινούν περισσότερο και έχουν περισσότερα πράγματα να κάνουν. Από το να τα αγοράζουν απέξω όμως, είναι προτιμότερο να τους τα δίνουμε εμείς, σπιτικά. Γι’ αυτό σήμερα σας βρήκαμε μία συνταγή για ατομική πίτσα σπέσιαλ, τετράγωνη με την πιο αφράτη, μαλακή, πλούσια ζύμη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τετράγωνη ατομική πίτσα σαν από fast food:
Εκτέλεση
Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά σε 1μιση ποτηράκι του κρασιού χλιαρό νερό και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και στο τέλος ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ενώ δουλεύουμε την ζύμη παράλληλα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε χλιαρό νερό, μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Έπειτα παίρνουμε δύο λαδόκολλες. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες με λαδωμένα χέρια.
Μεταφέρουμε την μία μπάλα ζύμης στη λαδόκολλα και την ανοίγουμε σε φύλλο. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και με την δεύτερη μπάλα ζύμης. Γεμίζουμε από πάνω με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια κομμένα στη μέση, ζαμπόν, μπέικον και τυριά που λιώνουν.
Πιτσάκια σε θήκες muffin
Ακουμπάμε με προσοχή την κάθε λαδόκολλα με την κάθε πίτσα ξεχωριστά στη σχάρα του φούρνου ή αν έχουμε ξύλο να την βάλουμε στο φούρνο, χρησιμοποιούμε ένα ταψί και ρίχνουμε τις πίτσες πάνω στη σχάρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει καλά η πίτσα. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και είναι έτοιμη.
Tips
Βγήκαν 2 πίτσες οικογενειακές και τις κόψαμε εμείς σε κομμάτια.
Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Από την φίλη μας Μένια Στεφοπούλου.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια