Συνταγή για τετράγωνη γίγας πίτσα με λεπτή σπιτική ζύμη με μαγιά, σπιτική αρωματική σάλτσα ντομάτας με θυμάρι, μπέικον, ζαμπόν και πιπεριές για το μεσημεριανό, το βραδινό, ακόμη και για το παιδικό πάρτι, από τον Γιώργο Ζώλη.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- ζαχαρη 10 γραμμάρια
- αλατι 10 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 8 γραμμάρια
- ελαιολαδο 50 ml
- πιπέρι 1 τσιμπιά
- νερό 350 ml (χλιαρό)
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 200 ml
- ελαιολαδο 50 ml
- γλυκάνισος 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Για την σάλτσα
- μιξ τυριών 600 γραμμάρια που λιώνουν
- ζαμπόν 300 γραμμάρια σε κυβάκια
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- πιπεριά 1 πράσινη
- μανιταρια 300 γραμμάρια
- ντοματα 1 ψιλοκομμένη
- μπεικον 150 γραμμάρια ψιλοκομμένο
Για την γέμιση
Σπιτική πίτσα με μπέικον και πιπεριές
Η πίτσα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Γι’ αυτό και την επιλέγουμε συχνά για μεσημεριανό, βραδινό, σχολικό κολατσιό και σίγουρα για το παιδικό πάρτι. Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε μία νόστιμη σπέσιαλ πίτσα, γίγας και τετράγωνη, για να βγαίνουν παραπάνω κομμάτια και να την ευχαριστηθείτε με την ψυχή σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τετράγωνη γίγας πίτσα:
Εκτέλεση για την τετράγωνη γίγας πίτσα
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, το αλάτι και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να πάρουμε μία πολύ μαλακή ζύμη που θα κολλάει στα χέρια.
Έπειτα σκεπάζουμε την ζύμη με μία διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τον γλυκάνισο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας. Μεταφέρουμε την ζύμη στον αλευρωμένο πάγκο, την αλευρώνουμε και ξεκινάμε να την δουλεύουμε με τα χέρια. Την ανοίγουμε αρχικά όσο γίνεται με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τον πλάστη.
Πιτσάκια σε θήκες muffin
Έπειτα βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω το φύλλο. Μεταφέρουμε την λαδόκολλα με το φύλλο σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου και την δουλεύουμε λίγο ακόμα μέχρι η ζύμη να έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με το εσωτερικό του ταψιού.
Στρώνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας που φτιάξαμε προηγουμένως. Από πάνω βάζουμε τα μισά τυριά που λιώνουν. Προσθέτουμε το ζαμπόν σε κυβάκια, την πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες, την πράσινη πιπεριά σε λωρίδες, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα ή χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας και την ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια της.
Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα τυριά και πάνω από τα τυριά το ψιλοκομμένο μπέικον. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Tips για την τετράγωνη γίγας πίτσα
Ο γλυκάνισος είναι προαιρετικός.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος