Συνταγή για Λαχταριστή τετράγωνη πίτσα με αφράτη ζύμη για βραδινό, για σχολικό κολατσιό ή και παιδικό πάρτι με μιξ τυριών, σάλτσα ντομάτας, μπέικον, ζαμπόν και πιπεριές.
- Γάλα φρέσκο 350 γραμμάρια χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ελαιολαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
- σιμιγδαλι 1 φλιτζανάκι του καφέ
- αλατι Μισό κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 250 γραμμάρια περίπου
- ζαμπόν 10 φέτες
- μπεικον 6-7 φέτες
- μιξ τυριών 300 γραμμάρια για πίτσα
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πράσινη
- ντοματίνια 10-15
Για την γέμιση
- βιτάμ Λίγο
Για το άλειμμα
Μία σπέσιαλ πίτσα που θα κάνει την πιτσαρία της γειτονιάς σας να κλείσει έτσι και μοιραστείτε την συγκεκριμένη συνταγή και με άλλους φίλους σας θα μοιραστούμε σήμερα εμείς μαζί σας. Μία Τετράγωνη πίτσα με λαχταριστά τυριά που λιώνουν, ζαμπόν, μπέικον, ντοματίνια και χρωματιστές πιπεριές.
Είναι μπουκιά και συχώριο. Μπορούμε σίγουρα αντί για μπέικον και ζαμπόν να βάλουμε γαλοπούλα ή κάποιο άλλο αλλαντικό και να κάνουμε αυτήν την πεντανόστιμη τετράγωνη πίτσα για το σχολείο ή ακόμη και για το παιδικό πάρτι. Και οι μεγάλοι όμως μπορούν να την απολαύσουν με μία παγωμένη μπύρα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τετράγωνη πίτσα:
Εκτέλεση για την τετράγωνη πίτσα
Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη. Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την ξερή μαγιά, το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι, το αλάτι και την ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη και εύπλαστη.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί φούρνου και το αλείφουμε με βιτάμ. Απλώνουμε πάνω την ζύμη αφού πρώτα την έχουμε ανοίξει σε φύλλο για πίτσα.
Δείτε ακόμα Συνταγή για pizza λες και είναι από πιτσαρία
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το ζαμπόν κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, το μπέικον, το μιξ τυριών και τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες. Προσθέτουμε και τα ντοματίνια ψήνουμε την πίτσα στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.
Tips για την τετράγωνη πίτσα
Μπορούμε να βάλουμε και χοντρό και ψιλό σιμιγδάλι. Οι δοσολογίες των υλικών για την γέμιση διαφέρει ανάλογα τα γούστα. Θα χρειαστούν περίπου 4 κούπες μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη και να πλάθεται.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Μαδικα
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια