Close

Texas BBQ burgers καλύτερα και από τα αγοραστά

Texas_BBQ_burgers_καλύτερα_και_από_τα_αγοραστά_

Texas BBQ burgers καλύτερα και από τα αγοραστά που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με λιωμένο τυρί, bbq sause, καραμελωμένα κρεμμύδια και μερικά ακόμη σπέσιαλ υλικά που κάνουν αυτό το burger να είναι ακριβώς σαν το αγοραστό και λίγο καλύτερο.

    Για το άλειμμα του ψωμιού

  • αυγα 1 κρόκο

    Για το πασπάλισμα των ψωμιών

  • σουσαμι Κατά βούληση

Τώρα που μένουμε σπίτι θέλουμε να κάνουμε μερικές αμαρτίες περισσότερες όσων αφορά την διατροφή μας. Αυτή τη στιγμή λοιπόν θα δοκιμάσουμε αυτό το υπέροχο burger με bbq sause.

Δείτε ακόμα Τούρτα burger γενεθλίων γι’ αυτούς που αγαπούν τα burger

Μπορούμε να συνοδεύσουμε αυτό το burger με τηγανιτές πατάτες κι ένα ποτήρι cola και να θυμηθούμε την εφηβεία μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση για τα ψωμάκια για τα Texas BBQ burgers

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό γάλα μαζί με την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη και η μαγιά. Προσθέτουμε λίγο από το σκληρό αλεύρι έτσι ώστε να κάνουμε έναν αραιό χυλό.

Προσθέτουμε το αυγό αφού το έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και το λάδι και ξεκινάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατεύουμε με το γάντζο. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ξεκινώντας με το σκληρό  και το αλάτι. Ανακατεύουμε την ζύμη μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, το ζυμαράκι μας.

Λαδώνουμε στη συνέχεια μία λεκανίτσα και μεταφέρουμε την ζύμη μέσα. Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό σημείο περίπου μία ώρα για να φουσκώσει. Ξεφουσκώνουμε το ζυμαράκι μας και το κάνουμε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι και το χωρίζουμε σε έξι ίσες μπαλίτσες.

Τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα, στρογγυλά, ψωμάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να φουσκώσουν και αλείφουμε με τον κρόκο τον οποίο τον έχουμε αραιώσει με λίγες σταγόνες νερού.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου.

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια για τα Texas BBQ burgers

Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε τρίψει στον χοντρό τρίφτη, το ξύδι μπαλσάμικο, την κέτσαπ, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι κι αν θέλουμε την worcestershire sauce. Αφού ζυμώσουμε καλά και γίνει το μείγμα μας ομογενές, πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια πιο λεπτά από το πάχος ενός δαχτύλου.

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 6-7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, να πάρουν ωραίο χρώμα. Στο τέλος, προσθέτουμε από μία φέτα κίτρινο τυρί σε κάθε μπιφτέκι για να έρθει να λιώσει και να αγκαλιάσει τα μπιφτέκια μας.

Για την BBQ sause για τα Texas BBQ burgers

Σε ένα κατσαρόλακι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο με λίγο λάδι. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και 1/3 του φλιτζανιού νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσει και να γίνει η σάλτσα δεμένη.

Ενδιάμεσα ανακατεύουμε και προσέχουμε να μην κολλήσει το μείγμα μας. Αφού γίνει την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Εκτέλεση για την συναρμολόγηση για τα Texas BBQ burgers

Κόβουμε στην μέση τα ψωμάκια μας και τα ψήνουμε από την μέσα πλευρά στο σχαροτήγανο. Στην βάση βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού μπάρμπεκιου σώς, αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες, ακουμπάμε τα μπιφτέκια με το τυρί, προσθέτουμε σαλάτα, ντομάτα και κρεμμύδι.

Παίρνουμε το καπάκι και απλώνουμε 1 κ.γ μαγιονέζα και κλείνουμε το χάμπουργκερ. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και μπάρμπεκιου σως.

Tips για τα Texas BBQ burgers

Μπορούμε επίσης να φυλάξουμε την bbq suase σε βάζο καλά σφραγισμένη μέσα στο ψυγείο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτα ή ελιά μοσχαρίσιου κιμά.

Αντί για ένα μεγάλο κρεμμύδι στον κιμά μπορούμε να βάλουμε 2 μέτρια κρεμμύδια και πάλι τριμμένα στον χοντρό τρίφτη. Πριν βάλουμε το μπέικον το τηγανίζουμε στο σχαροτήγανο. Μπορούμε να παραλείψουμε την worcestershire sauce.

Texas BBQ burgers_καλύτερα_και_από_τα_αγοραστά_ Texas BBQ burgers_καλύτερα_και_από_τα_αγοραστά_Συνταγή_ Τέξας_BBQ_burgers_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr