The fairy biscuits!
Βουτυράτα μπισκοτάκια με καραμέλα γάλακτος και κανέλα τα οποία μοιάζουν με τα sugar cookies.
Αν και έχουν αρκετή ζάχαρη από έξω, πολλοί γονείς μια στο τόσο επιτρέπουν στα παιδιά τους να φάνε γλυκά. Έτσι είναι πολύ ωραία ιδέα για κέρασμα στο σχολείο μέσα σε ατομικά σακουλάκια ενώ επάνω στη κορδέλα μπορούμε να δέσουμε και καρτελάκι με συμβουλές για την σωστή υγιεινή των δοντιών. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν με τον πιο γλυκό τρόπο να φροντίζουν τα δόντια τους!
Υλικά για 80 περίπου μπισκοτάκια:
220 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 – 2 ½ κ.σ dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο)
2 πρέζες αλάτι
¼ κ.γ κανέλα
1 βανιλίνη
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο και επιπλέον για τα χέρια μας.
Για το στόλισμα:
1 αυγό (μόνο το ασπράδι)
Χρωματιστή ζάχαρη
Ζαχαρωτές μπαλίτσες Sprinkles (προαιρετικά)
*τις βρίσκουμε σε καταστήματα με τρούφες και ζαχαρωτά.
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια ωραία κρέμα.
2. Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα.
3. Προσθέτουμε το αλάτι ,την κανέλα και τη βανιλίνη και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά σε 3 δόσεις.
4. Προσθέτουμε την τελευταία δόση από το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με τα χέρια.
5. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη η οποία θα ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας. Αν η ζύμη κολλάει πολύ τότε προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα και αν είναι απαραίτητο για το “ζύμωμα” αλευρώνουμε ελαφρά τα χέρια μας.
6. Φτιάχνουμε μια μπάλα και την χωρίζουμε στα δύο.
7. Πλάθουμε με απαλές κινήσεις το κάθε κομμάτι σε μπαστούνι σαν μπαγκέτα-αγγούρι, και τα τυλίγουμε ξεχωριστά και με μεγάλη προσοχή σε λαδόχαρτο.
8. Τοποθετούμε τα μπαστούνια μας σε έναν δίσκο και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 40 λεπτά περίπου.
9. Μόλις περάσει ο χρόνος αναμονής χτυπάμε το ασπράδι μας ελαφρά και στη συνέχεια βγάζουμε το πρώτο μπαστούνι ζύμης από την κατάψυξη, το ξετυλίγουμε και το κόβουμε στη μέση.
10. Με ένα πινέλο και γρήγορες κινήσεις αλείφουμε περιμετρικά τα μπαστουνάκια (ένα ένα) με το ασπράδι και τα ρολάρουμε στη χρωματιστή ζάχαρη και τα ζαχαρωτά τα οποία έχουμε βάλει από πριν σε μια πιατέλα η δίσκο βοηθώντας και με τα χέρια να κολλήσει η ζάχαρη γύρω γύρω.
11. Με ίσιο μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη μας η οποία πρέπει να είναι αρκετά κρύα σε φέτες πάχους 4-5 χιλιοστών και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόχαρτο.
12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο που διαθέτουμε.
13. Μόλις τα μπισκότα μας είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε στη λαμαρίνα για 8-10 λεπτά και έπειτα τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.
14. Τέλος βγάζουμε το δεύτερο μπαστούνι από την κατάψυξη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία (9 έως 13).
Συμβουλές:
*μόλις βγάλουμε τα μπισκοτάκια μας από τον φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά ενώ μόλις κρυώσουν θα γίνουν πιο τραγανά.
*Για τον πάγκο χρειάστηκα μόνο μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
*Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε την κανέλα και να αυξήσετε τη βανίλια.
*φυλάσσω τα μπισκότα μου σε σκεύος καλά κλεισμένο.
*Το χρώμα εξαρτάται από το πόσο έντονα χρωματισμένη είναι η ζάχαρη. Κάποια μπισκότα στις φώτο έχουν παστέλ χρώματα αλλά δεν φαίνονται τόσο καλά.
Καλή επιτυχία!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή