Πιτάκια Θρακιώτικα ή αλλιώς παραδοσιακές μελωμένες πιτούλες από την Θράκη που θα σας ξετρελάνουν.
- Γάλα φρέσκο ένα ποτήρι
- αυγα δύο
- ελαιολαδο μια κουταλιά σούπας
- ζαχαρη μια κουταλιά σούπας
- μπέικιν πάουντερ ένα κουταλάκι του γλυκού
- αλατι λίγο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις δύο ποτήρια
Υλικά
- ηλιέλαιο Αρκετό
Για το τηγάνισμα
- μελι Κατά βούληση
Για την επικάλυψη
Η Ελλάδα είναι γεμάτη νοστιμιές και σήμερα θα μάθουμε τις νοστιμιές της πανέμορφης Θράκης. Θα φτιάξουμε μελωμένα θρακιώτικα πιτάκια που θα γεμίσουν το στόμα σας μέλι. Φυσικά τα τρώμε αν θέλουμε και με ζάχαρη ή πετιμέζι ενώ η κανέλα επιβάλλεται.
Οι τοπικές λιχουδιές είναι πάντα πεντανόστιμες και αξίζει να τους δώσουμε μία ευκαιρία. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε Θρακιώτικα πιτάκια πανεύκολα και θα έρθουμε κοντά στην παράδοση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις θρακιώτικες πίτες:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί. Αφού πάρουμε έναν όμορφο χυλό βάζουμε να κάψει το ηλιέλαιο στο τηγάνι. Στην συνέχεια κουταλιά κουταλιά, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το μείγμα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και στην συνέχεια τα αλείφουμε με μέλι.
Δείτε ακόμα Αφράτοι λουκουμάδες με γέμιση μερέντα
Tips για τα Θρακιώτικα πιτάκια
Αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε λίγη ζάχαρη, κανέλα ή πετιμέζι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κρυσταλλια Τσακιρη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr