ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΙ ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ για τη ζυμη
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουπα χλιαρό νερό
1/2 κουπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ γ ζαχαρη
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1½ κιλό τυρί φετα η ανθοτυρο
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε μεγάλη λεκάνη το αλεύρι με τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο νερό, το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και τα ζυμώνουμε με το χέρι σε ένα ελαστικό, μέτριο ζυμάρι.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστει!
Σε μπολ ανακατεύουμε μαζί τα υλικά της γέμισης !
Μοιράζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με πλάστη.
Βάζουμε λίγη από τη γέμιση και διπλώνουμε τους γκιουζλεμέδες στα τέσσερα.
Τους τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι και μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε προσεκτικά από το τηγάνι και τους αφήνουμε με στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρονται ζεστοί.
Μπορειτε να τους κανετε και στο φουρνο στους 180 β μεχρι να ροδισουν αν δε θελετε στο τηγανι!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές