Μια συνταγή για θράψαλα με ούζο και πάστα ελιάς που μοσχοβολούν θάλασσα .Ένα πιάτο ιδανικό για κάθε περίοδο νηστείας αλλά και για μεζεδάκι. Για πολλές βούτες λέμε!!!
- θράψαλα 1.200 γραμμάρια περίπου
- νερό 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- ελαιολαδο 1/2 του φλιτζανιού
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- σκορδο 1 σκελίδα
- δάφνη 1 φύλλο
- μάραθος 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους
- πελτές ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού
- ντοματα 1 μεγάλη σφιχτή
- ουζο 1 σφηνάκι
- πάστα ελιάς 1 κουταλιά της σούπας Καλαμών
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
Υλικά
Τα θράψαλα μοιάζουν με τα καλαμάρια αλλά δεν είναι και τα βρίσκουμε πιο φθηνά στα ιχθυοπωλεία. Οι περισσότεροι προτιμούν γευστικά τα καλαμάρια αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς διαφωνούμε. Τα θράψαλα είναι εξίσου νόστιμα και μπορούμε να τα φτιάξουμε με μακαρονάκι κοφτό, με σπανάκι, με ρύζι ή και σκέτα.
Σήμερα θα φτιάξουμε Θράψαλα με ούζο και πάστα ελιάς . Το είπαμε και στιφάδο, διότι βάλαμε κρεμμύδι, το οποίο το κόψαμε σε ροδέλες για να το νιώσουμε καλύτερα γευστικά και βγήκε αυτό το φαγητό σκέτο γλύκισμα. Θα ξετρελαθείτε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα θράψαλα με ούζο και πάστα ελιάς:
Εκτέλεση για τα θράψαλα με ούζο και πάστα ελιάς
Αρχικά βγάζουμε τα θράψαλα να ξεπαγώσουν από την κατάψυξη. Κόβουμε τα θράψαλα σε φαρδιές λωρίδες και βάζουμε πρώτα τα πλοκάμια τους στην κατσαρόλα μαζί με το νερό, επειδή είναι πιο σκληρά. Τα βράζουμε για 7-10 λεπτά.
Δείτε ακόμα Θράψαλα γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι
Μόλις τα πλοκάμια πιούν το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα, τα κορμιά από τα θράψαλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το φύλλο δάφνης, τους σπόρους μάραθου, τον πελτέ ντομάτας και την σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια χωρίς ζουμιά και σπόρια.
Τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγο και σβήνουμε με το ούζο. Περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την πάστα ελιάς Καλαμών, περίπου ένα μεγάλο ποτήρι του νερού βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα, δοκιμάζουμε αν έχουν μαλακώσει τα θράψαλα και είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με ρίγανη και απολαμβάνουμε.
Tips για τα θράψαλα με ούζο και πάστα ελιάς
Την πάστα ελιάς μπορούμε να την φτιάξουμε και μόνοι μας. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κάνουμε κρέμα στο μούλτι με λίγο ελαιόλαδο. Συντηρείται στο ψυγείο. Αν αφαιρέσουμε τις πέτσες από τα θράψαλα και τα πλύνουμε καλά συντηρούνται στην κατάψυξη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή