Συνταγή για τηγανιά κοτόπουλο με δεμένη σάλτσα μουστάρδας με κρέμα γάλακτος, μυρωδικά και πιπεριές για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Συνοδεύστε αυτή τη τηγανιά με πατάτες τηγανιτές ή απολαύστε την σαν μεζέ για μπύρα ή κρασί. Από τη φίλη μας Χριστίνα Χαραλαμπίδου.
- κοτόπουλο 1 φιλέτο
- κάρυ 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζωμό λαχανικών 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- πράσο 1 ψιλοκομμένο το άσπρο μέρος
- σκορδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
- κρεμμυδι 4 φρέσκα
- πιπεριά 1/2 κόκκινη
- πιπεριά 1/2 πράσινη
- πιπεριά 1/2 πορτοκαλί
- μανιταρια 400 γραμμάρια κονσέρβα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
- λεμονι Χυμός από 1
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 2 πορτοκάλια
- μουσταρδα 3 κουταλιές της σούπας
Για τη σάλτσα
Παϊδάκια κοτόπουλο με σώς στη ψηστιέρα
Αν θέλεις ένα νόστιμο φαγητό, βγαλμένο από το μενού του καλύτερου μεζεδοπωλείου, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτή τη ζουμερή τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα κρέμα γάλακτος με μουστάρδα, μυρωδικά και πιπεριές. Τρώγεται τέλεια και σκέτη, αλλά εμείς την…τσακίζουμε με τηγανιτές πατάτες. Γιατί άμα είναι να το κάνεις, καν’ το σωστά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τηγανιά κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα:
Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα,βοδινη μπριζόλα στο φούρνο χοιρινός γυρος στο φουρνο,πατάτες τηγανιτές, μαρουλοσαλατα, τζατζικι και λουκανοπιτακια για το κολατσιό στο σχολείο της μικρής μου κόρης…..Καλό μεσημερι σε όλους!!
Εκτέλεση για τη τηγανιά κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα
Αρχικά παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλου και το κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το κάρυ και τον ζωμό λαχανικών σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά, να πάει η μαρινάδα παντού. Έπειτα βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει λίγο.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη κόκκινη, τη πράσινη και τη πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε καρέ και τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά του φαγητού. Σε ένα σέικερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και σόγια σώς
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο κοτόπουλο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή διάφορα τριμμένα τυριά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια