Συνταγή για τηγανιά κοτόπουλο με δεμένη σάλτσα μουστάρδας με κρέμα γάλακτος, μυρωδικά και πιπεριές για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Συνοδεύστε αυτή τη τηγανιά με πατάτες τηγανιτές ή απολαύστε την σαν μεζέ για μπύρα ή κρασί. Από τη φίλη μας Χριστίνα Χαραλαμπίδου.
- κοτόπουλο 1 φιλέτο
- κάρυ 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζωμό λαχανικών 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- πράσο 1 ψιλοκομμένο το άσπρο μέρος
- σκορδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
- κρεμμυδι 4 φρέσκα
- πιπεριά 1/2 κόκκινη
- πιπεριά 1/2 πράσινη
- πιπεριά 1/2 πορτοκαλί
- μανιταρια 400 γραμμάρια κονσέρβα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
- λεμονι Χυμός από 1
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 2 πορτοκάλια
- μουσταρδα 3 κουταλιές της σούπας
Για τη σάλτσα
Παϊδάκια κοτόπουλο με σώς στη ψηστιέρα
Αν θέλεις ένα νόστιμο φαγητό, βγαλμένο από το μενού του καλύτερου μεζεδοπωλείου, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτή τη ζουμερή τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα κρέμα γάλακτος με μουστάρδα, μυρωδικά και πιπεριές. Τρώγεται τέλεια και σκέτη, αλλά εμείς την…τσακίζουμε με τηγανιτές πατάτες. Γιατί άμα είναι να το κάνεις, καν’ το σωστά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τηγανιά κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα:
Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα,βοδινη μπριζόλα στο φούρνο χοιρινός γυρος στο φουρνο,πατάτες τηγανιτές, μαρουλοσαλατα, τζατζικι και λουκανοπιτακια για το κολατσιό στο σχολείο της μικρής μου κόρης…..Καλό μεσημερι σε όλους!!
Εκτέλεση για τη τηγανιά κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μουστάρδα
Αρχικά παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλου και το κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το κάρυ και τον ζωμό λαχανικών σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά, να πάει η μαρινάδα παντού. Έπειτα βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει λίγο.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη κόκκινη, τη πράσινη και τη πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε καρέ και τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά του φαγητού. Σε ένα σέικερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και σόγια σώς
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο κοτόπουλο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή διάφορα τριμμένα τυριά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Πως είναι σήμερα η μικρή Κορίνα του «Πάτερ Ημών» στα 39 της- Δεν έχει περάσει μέρα από πάνω της
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 13/1/2025 ως 19/01/2025 για όλα τα ζώδια
- Λάρισα: Συνεχίζεται το θρίλερ για τον 39χρονο Βασίλη – Οι δυσκολίες της έρευνας
- Υπόθεση Αμαλιάδας: Κάνουν σαν να μην πέθαναν και τα δικά μας παιδιά- Ξεσπούν οι οικογένειες των αδικοχαμένων βρεφών