Close
τηγανιά-μανιταριών-συνταγή-

Συνταγή για λαχταριστή κρασάτη τηγανιά με μανιτάρια για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας αλλά και για όλη τη Σαρακοστή, που προετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα από τη φίλη μας  Konstantina’s Kitchen.

 

Σαρακοστιανή μακαρονάδα με μανιτάρια

 

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας ή ετοιμάζεστε να νηστέψετε τη Σαρακοστή, αυτή η συνταγή δεν πρέπει να λείπει από το μενού σας. Κοκκινιστή τηγανιά με μανιτάρια, νηστίσιμα και πεντανόστιμα, τόσο για την Καθαρά Δευτέρα, τη Σαρακοστή αλλά και κάθε περίοδο νηστείας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τηγανιά μανιταριών:

τηγανιά-μανιταριών-συνταγή-

Εκτέλεση για την τηγανιά μανιταριών

Αρχικά καθαρίζουμε τα λευκά μανιτάρια, κόβοντας λίγο την άκρη από το κοτσάνι. Έπειτα ξεφλουδίζουμε. Προσθέτουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Ξεκινάμε να σοτάρουμε και προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και τα λευκά μανιτάρια.

 

Σπαγγέτι με άσπρη σάλτσα και μανιτάρια

 

Σοτάρουμε για τουλάχιστον 10-12 λεπτά. Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ρίγανη, το μπούκοβο και την καπνιστή πάπρικα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ είναι έτοιμη.

Tips για τη τηγανιά μανιταριών

Μπορούμε να βάλουμε είτε γλυκό είτε καυτερό μπούκοβο.

τηγανιά-μανιταριών-συνταγή-

Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr