Ετοιμαστείτε για μια βόμβα νοστιμιάς! Συνταγή για Τηγανιά με πανσέτα και πιπεριές! Βρήκαμε για εσάς αλλά και για…εμάς, το φαγητό που θα απολαύσουμε στο Κυριακάτικο τραπέζι. Υπέροχες, μελωμένες και πεντανόστιμες πανσέτες, με πιπεριές, μπαλσάμικο, διάφορα λαχανικά και μυρωδικά που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.
- κρεμμυδι 1 μεσαίο
- σκορδο 1-2 σκ.
- ελαιολαδο 2-3 κ.σ.
- σέλερι 1 κλωνάρι
- κρεμμυδι 1 φρέσκο
- μανιταρια 150 γρ. , σε φέτες
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 κίτρινη
- πανσετες 800 γρ.
- κρασι 70 ml κόκκινο
- μπαλσάμικο 100 ml
- μελι 1 κ.σ.
- αλατι Κατά βούληση χοντρό
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- δενδρολίβανο Κατά βούληση
Υλικά
Αυτή την πεντανόστιμη τηγανιά με πανσέτα μπορούμε να την απολαύσουμε με πατάτες τηγανιτές, με πατάτες φούρνου αλλά και με ρύζι. Σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα πανεύκολο φαγάκι που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Είναι ένα φαγητό που μπορείτε να το φτιάξετε και σε μία επίσημη περίσταση αλλά και όποια άλλη μέρα θέλετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Τηγανιά με πανσέτα :
Εκτέλεση
Στην αρχή βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με το ελαιόλαδο. Στην συνέχεια χοντροκόβουμε το σέλερι, το φρέσκο κρεμμύδι και τα ρίχνουμε κι αυγά μαζί με τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι.
Στην συνέχεια σοτάρουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να χάσουν τα λαχανικά τα υγρά τους. Έπειτα προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές σε κυβάκια. Προσθέτουμε επίσης την πανσέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το δενδρολίβανο.
Αφού τα προσθέσουμε, βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και ψήνουμε το φαγητό μας σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι από το τηγάνι και ψήνουμε το φαγητό για ακόμη 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Δείτε ακόμα Πανσέτες χοιρινές γεμιστές με τυρί και πιπεριά για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!
Έπειτα προσθέτουμε το κρασί, το μπαλσάμικο, το μέλι και αφήνουμε το φαγητό για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και αφού εξατμιστεί αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μαζί με λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο.
Συμβουλές για την Τηγανιά με πανσέτα
Για να πάρει ακόμη πιο ωραίο χρώμα η πανσέτα μπορούμε να την ψήσουμε στην αρχή μόνη της στο τηγάνι.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Alex Foukas
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές