Συνταγή για Τηγανιτά μπισκότα. Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Ρουμανία. Γευστικά τουλάχιστον, αφού θα απολαύσουμε παραδοσιακά τηγανιτά μπισκότα από την Ρουμανία. Είναι μαλακά τηγανιτά μπισκότα που δεν τραβούν καθόλου λάδι που θα τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
- αυγα 3
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 6 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 6 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 19,20 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 1
- λεμονι 1 φλούδα
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 φλούδα
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι λίγο
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Είναι πεντανόστιμα, αφράτα και σίγουρα θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Για τα μπισκότα θα χρειαστούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ, κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και μερικά ακόμη απλά υλικά. Μοιραστείτε την συνταγή ελεύθερα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανιτά μπισκότα:
Εκτέλεση για τα τηγανιτά μπισκότα
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο γάλα, την κανέλα, την φλούδα λεμονιού και την φλούδα πορτοκαλιού, αφού πρώτα τις έχουμε κάνει ξύσμα.
Ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα ή με το μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε τα υλικά μας με το χέρι ή με ένα κουτάλι. Θέλουμε μία μαλακή ζύμη. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μία πετσέτα.
Έπειτα πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και απλώνουμε πάνω ένα φυτίλι πάχος όσο το μικρό μας δάχτυλο. Κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5-6 εκατοστά. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μοντέλο με ένα πιρούνι ή να το αφήσουμε απλό.
Δείτε ακόμα Εύκολα μπισκότα με 3 υλικά για το ταπεράκι της παραλίας
Αφού δώσουμε το σχήμα ζεσταίνουμε ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζουμε τα μπισκότα σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Αφού ροδίσουν από την μία πλευρά τα γυρνάμε από την άλλη και αφού πάρουν χρώμα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε έτσι όπως είναι ζεστά με την ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Τηγανιτά μπισκότα
Μπορείτε όμως να φτιάξετε κράκερ, με τη μηχανή του κιμά στην οποία στερεώνεται το σχήμα των μπισκότων. Η μέθοδός αυτή είναι πιο γρήγορη και πιο απλή. Η κανέλα είναι προαιρετική. Δεν τραβούν καθόλου λάδι. Είναι μαλακά μπισκότα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Talida Marin
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια