Συνταγή για τραγανά τηγανιτά παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας, φέτα και ντομάτα. Πικάντικα πιτάκια με παστουρμά για μεζεδάκια στο τσίπουρο, στο ούζο, στη μπύρα και στο κρασί. Από τη φίλη μας Ελινα Σκλαβου.
- φυλλο κρουστας 5
Υλικά
- παστουρμάς 5-6 φέτες
- κασέρι 200 γραμμάρια τριμμένο
- φέτα 150-200 γραμμάρια θρυμματισμένη
- ντοματα 1-2 ψιλοκομμένες
Για τη γέμιση
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Για το άλειμμα
Παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας
Ο παστουρμάς είναι αλλαντικό που είναι διαδεδομένο σε όλη την κεντρική και δυτική Ασία. Έχει έντονο άρωμα και γεύση και αποτελεί τον καλύτερο μεζέ για κρασί, τσίπουρο, ούζο ακόμη και μπύρα! Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας, φέτα και ντομάτα για μία πανδαισία γεύσεων.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας:
Εκτέλεση για τα παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας
Αρχικά παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε κάθετα στα τέσσερα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο κασέρι, τη θρυμματισμένη φέτα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες σε κυβάκια χωρίς τα υγρά της και τον παστουρμά κομμένο σε μικρά κομματάκια χωρίς το τσιμένι.
Μελιτζανοπαστουρμαδοτυρόπιτα !!!
Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμισης στην κάτω γωνία του φύλλου, τυλίγουμε σε τριγωνάκι και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, εκεί που κλείνει για να κολλήσει. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν καλά ή ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν καλά.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr