Τηγανιτά πατατοπιτάκια με φέτα, τραγανά απέξω και κρεμώδεις από μέσα. Το τέλειο μεζεδάκι ή ορεκτικό για την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο!
- νερό 500 ml
- ξερή μαγιά 1
- αλατι Κατά βούληση
- ελαιολαδο Λίγο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 500 γραμμάρια
Για την ζύμη
Την Τσικνοπέμπτη ψήνουμε κρέας είτε στα κάρβουνα είτε στον φούρνο. Παρόλα αυτά δεν γίνεται να φτιάξουμε έναν μπουφέ για την Τσικνοπέμπτη χωρίς τα συνοδευτικά του. Και τι συνοδεύει καλύτερα το κρέας; Μα φυσικά οι πατάτες.
Δείτε ακόμα Πατατοπιτάκια με φιλαδέλφεια στο τηγάνι και στον φούρνο
Ας ξεφύγουμε όμως από τα συνηθισμένα και ας σταματήσουμε να φτιάχνουμε μόνο τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου. Ας φτιάξουμε πανεύκολα πατατοπιτάκια, τραγανά από έξω και κρεμώδεις από μέσα. Με φέτα, λαχταριστά και κολασμένα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανιτά πατατοπιτάκια με φέτα
Εκτέλεση για τα τηγανιτά πατατοπιτάκια με φέτα
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τις σουρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε λίγο ηλιέλαιο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και σε ένα μπολάκι βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα, τα αυγά και τις πατάτες. Ανακατεύουμε και λιώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας σε μία λεκάνη το νερό, την ξερή μαγιά το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και ξεκινάμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας την ζύμη παράλληλα.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα πατατοπιτάκια
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φυλλαράκι με τον πλάστη και γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με λίγη από την γέμιση. Κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό και μπόλικο ηλιέλαιο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Evdokia Bitsakaki
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια