Συνταγή για Τυροπιτάκια στο τηγάνι με τυρί φέτα και γκούντα χωρίς φύλλο.Είναι πεντανόστιμα, λιώνουν στο στόμα και είναι το ίδιο απολαυστικά και ζεστά και κρύα. Αυτά τα Τηγανιτά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο είναι σίγουρα του ονείρου και μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μία ποικιλία αλλαντικών ή και σκέτα. Ακόμη να τα δοκιμάσετε;
- αυγα 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- Γάλα φρέσκο 100 ml
- φέτα 150 γραμμάρια τριμμένη
- γκούντα 100 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μοσχοκάρυδο Μισό κουταλάκι του γλυκού
- μαιντανος 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος
Υλικά
Υπέροχα τραγανά τηγανιτά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο στο τηγάνι σε λίγο σπορέλαιο με τυρί φέτα και τριμμένη γκούντα που θα σας ξετρελάνουν. Ιδανικά μεζεδάκια για την μπύρα σας ή για τον μπουφέ σας που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο αυτή η συνταγή για τυροπιτάκια στο τηγάνι θα σας λύσει τα χέρια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανιτά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο:
Τηγανιτα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο εύκολα γρήγορα και πολύ νόστιμα και πάνω από όλα για μένα χωρίς να τραβάνε λάδι Καλημέρα από τα όμορφα Γρεβενά. κρύο και σήμερα .εχθές το βράδυ δοκίμασα και τα έφτιαξα ο μικρός ξετρελαθηκε συνταγή:
Εκτέλεση για τα τηγανιτά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, την τριμμένη με τα χέρια μας φέτα, την τριμμένη γκούντα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια για την θάλασσα που μένουν μαλακά
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και βάζουμε στο ξύλο λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ξύλο κοπής και το ανοίγουμε με τον πλάστη. Κόβουμε στην συνέχεια την ζύμη μας σε τριγωνάκια και τη τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα σε ένα τηγάνι χωρίς πολύ σπορέλαιο.
Tips για τα Τηγανιτά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο
Αντί για γκούντα μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυρί μας αρέσει. Οι ποσότητες των μυρωδικών είναι ενδεικτικές και διαφέρουν ανάλογα τα γούστα. Καλό θα ήταν να έχουμε έτοιμα τα τυροπιτάκια μας και στην συνέχεια να ξεκινήσουμε το τηγάνισμα και όχι ταυτόχρονα.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Την ζύμη την ανοίγουμε με πάχος 1 δάχτυλο περίπου. Δεν απορροφούν καθόλου λάδι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές