Close

Τηγανίτες με κανέλα και ζάχαρη ή και μέλι.. Λιχουδιά από τα παλιά!

Τηγανίτες με κανέλα και ζάχαρη ή και μέλι.. Λιχουδιά από τα παλιά!

Τηγανίτες με κανέλα και ζάχαρη ή και μέλι.. Λιχουδιά από τα παλιά!

 

Μερίδες: 10

Υλικά

2 κούπες αλεύρι

1 ½ κούπα χλιαρό νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Λίγο αλάτι

Σπορέλαιο ή 100γρ μαργαρίνη λιωμένη για άλειμμα

Ζάχαρη και κανέλλα για πασπάλισμα ή 2 κουταλιές τις σούπας μέλι

Δειτε επισης Τυρένιες τηγανίτες πατάτας για το παιδικό πάρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη με τη μία κούπα νερό. Αναμιγνύουμε το αλάτι στο υπόλοιπο νερό και προσθέτουμε στο χυλό. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για μισή ώρα ή μέχρι ν’ αρχίσει να φουσκώνει.

Συνεχίζουμε με τη μέθοδο της γιαγιάς

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε γιο 2 λεπτά την κάθε πλευρά, Αφήνουμε τις τηγανίτες να στραγγίξουν σε σουρωτήρι, τις περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε!

Ή συνεχίζουμε με την υγιεινή μέθοδο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220-240 C.

Με πινέλο αλείφουμε με το σπορέλαιο ή τη μαργαρίνη 40 φορμάκια για muffins, ρίχνουμε στο καθένα μια κουταλιά της σούπας από τον χυλό και ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στην επιφάνεια τους.

Δείτε επίσης Υπέροχες σπιτικές Τηγανίτες με μέλι και κανέλα
Όσο είναι ακόμη στο φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο σπορέλαιο , και τσεκάρουμε ότι έχουν ψηθεί και από την κάτω πλευρά (αναποδογυρίζουν πολύ εύκολα). Κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ρίχνουμε σε πιατέλα με ζάχαρη και κανέλα.

Τα αναποδογυρίζουμε μερικές φορές ώστε να ζαχαρώσουν απ’ όλες τις πλευρές ή απλώς τα περιχύνουμε με μέλι !

Tips

Αν δεν διαθέτουμε τόσα πολλά φορμάκια για μάφινς, μπορούμε να ψήσουμε τις τηγανίτες σταδιακά. Ούτως η άλλως οι τηγανίτες ξεκολλούν πάρα πολύ εύκολα από τα φορμάκια.

Επίσης αν θέλουμε ανακατεύουμε σ’ ένα μπρίκι το μέλι με 6 κουταλιές της σούπας νερό, βράζουμε για 2-3 λεπτά και περιχύνουμε τις τηγανίτες με το καυτό σιρόπι!

Συνταγή: Εύρη Φιλιππίδη για το Foods and Superfoods