Ένα μαμαδίστικο φαγητό με μία ξεχωριστή σάλτσα ντομάτας. Τηγανιτές μελιτζάνες με σάλτσα από ντοματίνια, σκέτο λουκούμι!
Οι μελιτζάνες τέτοια εποχή είναι μέσα στη γλύκα, οπότε τα φαγητά με τις μελιτζάνες δίνουν και παίρνουν. Μουσακάδες, ιμάμ μπαϊλντί, μελιτζάνες με σάλτσα αλλά και τηγανιτές μελιτζάνες. Σήμερα θα συνδυάσουμε δύο φαγητά που θα μας ξυπνήσουν παιδικές αναμνήσεις.
Δείτε ακόμα Μελιτζάνες με φέτα και λαχανικά στον φούρνο
Μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα από ντοματίνια, σκέτο γλύκισμα. Λιώνει στο στόμα και είναι ένα φαγητό με μεσογειακές γεύσεις. Αξίζει να το δοκιμάσετε αφού ως γνωστόν τα ντοματίνια είναι πιο νόστιμα και γλυκά από τις κλασικές ντομάτες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις τηγανιτές μελιτζάνες με σάλτσα από ντοματίνια:
Εκτέλεση για τις τηγανιτές μελιτζάνες με σάλτσα από ντοματίνια
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε όχι και πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και τις νεροβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν γκρι. Έπειτα τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ξεκινάμε την σάλτσα. Βάζουμε σε ένα ταψί τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και την σκόνη σκόρδου. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια.
Βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα πιάτο. Στο αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την σκόνη σκόρδου και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις αλευρώνουμε από όλες τις πλευρές.
Δείτε ακόμα Το φαγητό της Παρασκευής: Ιμάμ μπαιλντί με λευκές μελιτζάνες
Τις τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα πιάτο και από πάνω τις περιχύνουμε με τα ντοματίνια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Georgia Chatzimanoli-Grimwood
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr