Τηγανιτές πατάτες ακορντεόν γεμιστές με παριζάκι και Κασέρι και ο τρόπος για να τις κάνετε σαν σπιράλ που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Ιδιαίτερες τηγανιτές πατάτες με τυρί μοτσαρέλα που λιώνει στο στόμα και τριμμένη πάριζα που δίνει το αλλαντικό που χρειαζόταν αυτή η συνταγή.
- πατατες 4-5
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 35 γρ.
- κορν φλαουρ 25 γρ.
- πιπέρι Κατά βούληση κόκκινο
- πιπέρι Κατά βούληση μαύρο
- αλατι Κατά βούληση
- νερό 115 γρ.
- παριζα Κατά βούληση τριμμένο
- μοτσαρελα Κατά βούληση τριμμένη
Υλικά
- ηλιέλαιο Αρκετό
Για το τηγάνισμα
- μαιντανος Λίγο
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Αυτές οι τηγανιτές πατάτες μπορούν να απογειώσουν το τραπέζι σας σαν ορεκτικό, όταν με το καλό ανοίξει η καραντίνα, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Δείτε ακόμα Παϊδάκια προβατίνας με πατάτες στον φούρνο
Επίσης μπορείτε να τις φτιάξετε ακόμη και τώρα για εσάς και την οικογένειά σας, για να απογειώσετε το μεσημεριανό σας. Απαιτούν οικονομικά υλικά και σίγουρα είναι πολύ εύκολη η παρασκευή τους. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για τις τηγανιτές πατάτες ακορντεόν γεμιστές
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αρχικά το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κόκκινο πιπέρι, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να σχηματιστεί ένας αραιός χυλός. Έπειτα περνάμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι μέσα από την πατάτα.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μορφή σπιράλ, την πατάτα από πάνω μέχρι κάτω. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες πατάτες. Αφού αφαιρέσουμε τις πατάτες από τα ξυλάκια, τις βουτάμε στον χυλό μας. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο να κάψει και ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις πατάτες μας.
Στην συνέχεια τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί προσθέτουμε στα κενά του το παριζάκι το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει και την μοτσαρέλα τριμμένη. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα πιάτο και τις βάζουμε στα μικροκύματα για δύο λεπτά. Έπειτα τις γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγο μαϊντανό.
Tips για τις τηγανιτές πατάτες ακορντεόν γεμιστές
Τις πατάτες τις βάζουμε σε σχήμα ανοιχτού σπιράλ έτσι ώστε να τηγανιστούν καλύτερα. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων μπορούμε να βάλουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και στην συνέχεια στον φούρνο μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε κίτρινα τυριά ή αλλαντικά της αρεσκείας μας.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι του φίλου μας Dimitris Michailidis
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια