Τηγανιτές πατάτες με κρούστα και μυρωδικά. Μια πρωτότυπη συνταγή για πατάτες σε κύβους. Γίνονται νόστιμες και ειναι εύκολες στην εκτέλεση. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν και θα ζητάνε κάθε μέρα γιαυτες τις πατατουλες. Ρίχνετε ότι μυρωδικά θέλετε ή και καθόλου!μπαίνουν κατάψυξη άμα τις μισοτηγανίσεις κ γίνονται πιο νόστιμες.
Εκτέλεση
Καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε κυβάκια, βάζεις νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 κ.γλ ζάχαρη ,1 κ.σ. σόδα, 1 κ.γλ αλάτι και τις πατάτες σου να βράσουν για 5 λεπτά ανάλογα με το πόσο μικρά έχετε κάνει τα κομμάτια μην λιώσουν ούτε να είναι πολύ σκληρές τις βγάζεις πάνω σε μια πιατέλα με χαρτί για να κρυώσουν (πρώτη εικόνα). Βάζεις αρκετό αλεύρι σε ένα μπολ με 1/2 κ.γλ πιπέρι τα ανακατεύεις (σε αυτό το σημείο μπορείτε να βάλετε σκόνη τσίλι και κάρυ ή σκόνη σκόρδου ή πάπρικα ή σκόνη κρεμμυδιού εγώ τις έκανα σκέτες και ήταν κόλαση) μόλις κρυώσουν οι πατάτες τις ρίχνεις στο μπολ και ανακατεύεις να πάει παντού το αλεύρι και τηγανίζεις σε καυτό λάδι
Η συνταγή είναι της Konstantina Koukadaki