Τηγανιτές πατάτες με κρούστα και μυρωδικά. Μια πρωτότυπη συνταγή για πατάτες σε κύβους. Γίνονται νόστιμες και ειναι εύκολες στην εκτέλεση. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν και θα ζητάνε κάθε μέρα γιαυτες τις πατατουλες. Ρίχνετε ότι μυρωδικά θέλετε ή και καθόλου!μπαίνουν κατάψυξη άμα τις μισοτηγανίσεις κ γίνονται πιο νόστιμες.
Εκτέλεση
Καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε κυβάκια, βάζεις νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 κ.γλ ζάχαρη ,1 κ.σ. σόδα, 1 κ.γλ αλάτι και τις πατάτες σου να βράσουν για 5 λεπτά ανάλογα με το πόσο μικρά έχετε κάνει τα κομμάτια μην λιώσουν ούτε να είναι πολύ σκληρές τις βγάζεις πάνω σε μια πιατέλα με χαρτί για να κρυώσουν (πρώτη εικόνα). Βάζεις αρκετό αλεύρι σε ένα μπολ με 1/2 κ.γλ πιπέρι τα ανακατεύεις (σε αυτό το σημείο μπορείτε να βάλετε σκόνη τσίλι και κάρυ ή σκόνη σκόρδου ή πάπρικα ή σκόνη κρεμμυδιού εγώ τις έκανα σκέτες και ήταν κόλαση) μόλις κρυώσουν οι πατάτες τις ρίχνεις στο μπολ και ανακατεύεις να πάει παντού το αλεύρι και τηγανίζεις σε καυτό λάδι
Η συνταγή είναι της Konstantina Koukadaki
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει