Ένας μπελαλίδικος μεζές που τιμάται από μερακλήδες και όχι μόνο, η τηγανητή φέτα με σουσάμι θα αναβαθμίσει το τραπέζι σας και σίγουρα θα φαγωθεί στο δευτερόλεπτο!
Για την τηγανητή φέτα με μέλι και σουσάμι θα χρειαστείτε
250γρ τυρί φέτα
2 αβγά
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κοφτό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 γρ. αλεύρι
60 γρ. σουσάμι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 κ.σ. μέλι προαιρετικά
Δείτε ακόμα: Αφράτα, νόστιμα μπαστούνια με κρέμα τυρί & φέτα για κολατσιό στο σχολείο και όχι μόνο!
Εκτέλεση
1.Κόψτε το τυρί σε φέτες , περίπου 1,5 εκ. πάχους. (Αφήστε τα τετράγωνα κομμάτια ή κόψτε τα και στη μέση κάθετα).
2.Σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Σε ένα τρίτο μπολ, προσθέτετε το σουσάμι.
Δείτε ακόμα: Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με πιπεριά? ντομάτα? και φέτα?
3.Βουτάτε κάθε κομμάτι φέτας στα αβγά, στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι, ξανά πάλι στα αβγά και τέλος τα βουτάτε στο σουσάμι να καλυφθούν πλήρως.
4.Ζεσταίνετε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τη φέτα και από τις δύο πλευρές. Μόλις λιώσει η φέτα και το σουσάμι “πάρει” ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί
Δείτε ακόμα: Καλαμποκόψωμο με φέτα μολις σε 30 λεπτά για κολατσιό στο σχολειο!
5.Περιχύνετε με το μέλι (αν είναι πηχτό το θερμαίνετε για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων) όσο ακόμα η φέτα είναι ζεστή και την απολαμβάνετε.
Πηγή φωτογραφίας και αρχική έμπνευση από: apnews