Τηγανιτοί κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα φέτα και κεφαλοτύρι, που συνοδεύονται από λαχταριστή σως γιαουρτιού με μέλι και μουστάρδα.
Οι αγαπημένοι μας κολοκυθοκεφτέδες με μία διαφορετική αλλά πεντανόστιμη συνταγή για να τους απολαμβάνετε σαν ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο με όλη την οικογένεια!
Εκτέλεση
Τρίβουμε τη κολοκύθα στο τρίφτη από τη μεριά της ντομάτας ρίχνουμε αλατάκι, ανακατεύουμε και τη βάζουμε στο σουρωτήρι να βγάλει τα νερά της για κανένα δίωρο.
Κατόπιν τη στύβουμε πολύ καλά σε καθαρή πετσέτα την αδειάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
(Το κρεμμύδι το σοτάρω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μικρό τηγανάκι ίσα να γυαλίσει) Γίνεται πιο ελαφρύ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για όση ώρα θέλουμε πρέπει να μείνει έστω μισή ωρίτσα.
Τέλος τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, παίρνοντας μια κουταλιά, που τη στρώνουμε ωραία με ένα δεύτερο κουτάλι και ρίχνουμε στο λάδι που καίει στην αρχή, και μετά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
Το αλάτι το βάζουμε με φειδώ επειδή βάζουμε τα τυριά.
Αν δούμε ότι είναι πολύ υδαρές, προσθέτουμε ακόμα λίγο αλεύρι.
Επίσης προσέχουμε τη θερμοκρασία για να μη μας αρπάξουν.
Κι όταν τους βγάζουμε από το τηγάνι τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή επιτυχία σε όσους θελήσουν να τους φτιάξουν.
Για την σως γιαουρτιού
Ανακατεύουμε όλα μαζί Πολύ καλά να αναμειχθούν.
Είναι πολύ νόστιμα και δίνει δροσιά στους κεφτέδες.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Marina Hatzidaki
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή