Τιραμισού λευκής σοκολάτας Bianco που θα σας ενθουσιάσει το Καλοκαίρι.
- σαβουαγιάρ 400 γρ.
- λεμονάδα 660 γρ. με ανθρακικό
- λικέρ 250 γρ. λεμοντσέλο
Υλικά
- μασκαρπονε 500 γρ. τυρί
- αυγα 4
- ζάχαρη άχνη 220 γρ.
Για την κρέμα
- λευκή σοκολάτα 100 γρ. Κουβερτούρα
- φυστίκι Αιγίνης 30 γρ.
- τριαντάφυλλο 30 γρ. βρώσιμο αποξηραμένο ροζ
- λεμονι Κατά βούληση ξύσμα από ακέρωτο
Για το γαρνίρισμα
Το τιραμισού είναι ένα διαδεδομένο γλυκό. Μπορεί να έχετε δοκιμάσει το τιραμισού με καραμέλα από την Σόφη Τσιώπου κι αν δεν το έχετε κάνει σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Σήμερα θα δούμε ένα διαφορετικό και ανάλαφρο τιραμισού, ό,τι πρέπει για το Καλοκαιράκι.
Ένα υπέροχο τιραμισού με λευκή κρέμα με τυρί μασκαρπόνε που θυμίζει και λίγο την κρέμα cheesecake. Στην βάση του θα βάλουμε σαβαγιάρ τα οποία θα τα βουτήξουμε στην λεμονάδα και στο λικέρ λεμοντσέλο! Για το γαρνίρισμα λευκή σοκολάτα, ξύσμα λεμονιού και λίγα αποξηραμένα τριαντάφυλλα.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για τιραμισού
Αυτό το τιραμισού είναι ό,τι πρέπει για όλες τις στιγμές του Καλοκαιριού! Είναι ελαφρύ, είναι εύκολο και γευστικότατο. Είναι ιδανικό και για τον μπουφέ ή τα γιορτινά τραπέζια του σπιτιού μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για την κρέμα
Στην αρχή χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και βάζουμε την μαρέγκα στο ψυγείο.
Στο μείγμα των κρόκων προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ομογενοποιούμε το μείγμα χτυπώντας το μείγμα στο μίξερ. Ενώνουμε την μαρέγκα με το μείγμα με το μασκαρπόνε σταδιακά ανακατεύοντας με μία μαρίζ από κάτω προς τα πάνω προσπαθώντας να φυλακίσουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Εκτέλεση για την βάση
Παίρνουμε δύο ρηχά και μεγάλα σκεύη και βάζουμε χωριστά την λεμονάδα και το λικέρ. Βουτάμε τα σαβαγιάρ εναλλάξ μία στην λεμονάδα μία στο λικέρ και τα στρώνουμε στο ταψί δίπλα δίπλα.
Εκτέλεση για το τιραμισού
Πάνω από τα σαβαγιάρ στρώνουμε την μισή κρέμα. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ βουτώντας τα κι αυτά εναλλάξ μία στην λεμονάδα και μία στο λικέρ. Πάνω από τα σαβαγιάρ στρώνουμε την υπόλοιπή κρέμα.
Στολίζουμε το τιραμισού με φλούδες λευκής κουβερτούρα, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και αποξηραμένα τριαντάφυλλα. Γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνέχεια απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr