Τιραμισού σε ποτήρι για το Πάσχα. Συνταγή για Τιραμισού σε ποτήρι για το Πάσχα με κρέμα από μασκαρπόνε, σαβουαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ espresso και ρούμι και μπόλικο κακάο.
- αυγα 3 μεγάλα φρέσκα
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- μασκαρπονε 250 γραμμάρια
- αλατι Λίγο
Υλικά
- σαβουαγιάρ 18
- ρούμι 2 σφηνάκια
- καφές 12 φλιτζανάκια καφέ espresso
Για τα σαβουαγιάρ
- κακαο Μπόλικο χωρίς ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
Τα τιραμισού είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας γλυκά και σήμερα θα τα απολαύσουμε με σπιτική, αφράτη κρέμα από μασκαρπόνε. Θα βουτήξουμε μερικά σαβουαγιάρ σε καφέ espresso και ρούμι και φυσικά θα τα πασπαλίσουμε με μπόλικο άγλυκο κακάο.
Το τιραμισού σίγουρα είναι ένα δροσερό και ιδιαίτερο γλυκό για την Κυριακή του Πάσχα, αφού ως γνωστόν μετά από το φαγοπότι και το ψήσιμο έχουμε ανάγκη ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκάκι που θα μας απογειώσει το τραπέζι μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τιραμισού σε ποτήρι για το Πάσχα:
Εκτέλεση για το τιραμισού σε ποτήρι για το Πάσχα
Αρχικά ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ποσότητα ζάχαρης πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει μία άσπρη κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το μασκαρπόνε αφού πρώτα το έχουμε μαλακώσει με ένα πιρούνι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγο αλάτι σε μαρέγκα. Την μαρέγκα μας δεν θέλουμε τελείως σφιχτή. Πρέπει να στέκεται αλλά να είναι λίγο πιο κρεμώδης. Έπειτα ανακατεύουμε και τις δύο κρέμες μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε τα σαβουαγιάρ και τα βουτάμε από την πλευρά της ζάχαρης στον κρύο καφέ τον οποίο τον έχουμε ανακατέψει με το ρούμι. Τα βουτάμε για πολύ λίγο, γιατί δεν πρέπει να βραχεί καλά το σαβουαγιάρ, γιατί αν βραχεί γίνεται πολτός.
Δείτε ακόμα Εύκολο τιραμισού χωρίς αυγά (βίντεο)
Σπάμε τα σαβουαγιάρ που βουτήξαμε στο μείγμα του καφέ με το ρούμι και τα βάζουμε σε ποτηράκια. Βάζουμε από πάνω σε κάθε ποτήρι από 2 κουταλιές της σούπας κρέμας. Από πάνω βάζουμε κι άλλα σαβουαγιάρ και πάνω από τα σαβουαγιάρ επιπλέον κρέμα.
Αφού τα τιραμισού μας είναι έτοιμα τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν. Πριν σερβίρουμε τα τιραμισού τα πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο και απολαμβάνουμε.
Tips για το Τιραμισού σε ποτήρι για το Πάσχα
Αντί για ρούμι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 σφηνάκια Μαρσάλα. Τα 12 φλιτζανάκια του καφέ espresso ισοδυναμούν με 1 περίπου κανονική κούπα. Βγαίνουν 7 ποτηράκια τιραμισού. Το κακάο μπαίνει πριν σερβιριστεί για να μη μουσκέψει.
Αν το θέλετε λίγο πιο γλυκό μπορείτε να βάλετε ζάχαρη στον καφέ. Αν υπάρχουν μεγάλα κενά στο ποτήρι βουτάμε ένα σαβουαγιάρ στον καφέ το σπάμε σε κομματάκια και το συμπληρώνουμε.
Για να γίνουν στο ταψί γίνεται η ίδια διαδικασία. Μάλλον θα πρέπει να διπλασιάσετε την ποσότητα. Ανάλογα και το ταψί. Και τα σαβουαγιάρ μπαίνουν το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια. Η κανονική συνταγή του τιραμισού δεν έχει κρέμα ή σαντιγί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Lela Anastasopoulou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr