Πεντανόστιμα και εντυπωσιακά τιραμισού σε σοκολατένια χειροποίητα γλαστράκια που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες.
- μασκαρπονε 250 γρ τυρί
- ζάχαρη άχνη 80γρ
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κ.σ.
- καφές 50ml εσπρέσσο
- κρεμα γαλακτος 300ml κρύα 35%
Υλικά
- κουβερτουρα 400γρ μαύρη
Για τα σοκολατένια γλαστράκια
Αχ ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα απολαυστικό τιραμισού; Τα τιραμισού είναι σίγουρα υπέροχα γλυκά για τους λάτρεις του καφέ και το κακάο ενώ είναι αρκετά ελαφριά στην γεύση όσο κι αν δεν το περιμένετε. Τώρα που έχουν ανέβει οι θερμοκρασίες ένα απολαυστικό και δροσερό τιραμισού να μας γλυκάνει.
Το σημερινό μας τιραμισού θα το φτιάξουμε με χειροποίητη κρέμα καφέ, σαβαγιάρ βουτηγμένα σε διάλυμα καφέ και θα τα πασπαλίσουμε με κακάο. Είναι ένα ελαφρύ γλυκό και ιδανικό για μπουφέ ή κέρασμα. Αυτό που είναι το εντυπωσιακό όμως, είναι τα χειροποίητα σοκολατένια γλαστράκια.
Δείτε ακόμα Τιραμισού λευκής σοκολάτας Bianco
Τα σοκολατένια γλαστράκια μπορεί να σας φαίνονται μπελάς όμως στην πραγματικότητα είναι πανεύκολα. Θα χρειαστείτε μόνο σοκολάτα και χάρτινα ποτήρια. Ένα τιραμισού λοιπόν που μπορείς να φας και την… συσκευασία σου. Μπορεί να σας αρέσει και το τιραμισού με καραμέλα από την Σόφη Τσιώπου. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και τον καφέ και τα χτυπάμε καλά. Μόλις χτυπηθούν καλά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει σφιχτό. Μεταφέρουμε την κρέμα μας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και την βάζουμε στο ψυγείο.
Εκτέλεση για τα σοκολατένια γλαστράκια
Στην αρχή λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει παίρνουμε χάρτινα ποτήρια και γεμίζουμε το εσωτερικό της με 4 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα σε κάθε ποτήρι. Βάζουμε το ποτήρι στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
Εκτέλεση για το διάλυμα καφέ
Διαλύουμε στο νερό τον καφέ και αφήνουμε το μείγμα μας στην άκρη μέχρι να τελειώσει τελείως. Μόλις κρυώσει ξεκινάμε να στήνουμε τα τιραμισού μας.
Εκτέλεση για τα τιραμισού
Αφού έχουν περάσει οι 2 ώρες βγάζουμε τα σοκολατένια γλαστράκια μας από το ψυγείο και τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Αφού τα ξεφορμάρουμε βουτάμε την πρώτη στρώση σαβαγιάρ στον καφέ και τα στήνουμε στον πάτο του γλυκού.
Πάνω από την πρώτη στρώση σαβαγιάρ στρώνουμε μία δόση κρέμας. Πάνω από την κρέμα βάζουμε την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ τα οποία τα έχουμε βουτήξει και πάλι στον καφέ. Από πάνω βάζουμε ακόμη μία στρώση κρέμας.
Πάνω από την κρέμα βάζουμε την τρίτη και τελευταία στρώση σαβαγιάρ τα οποία τα βουτάμε εξίσου στο διάλυμα καφέ. Τελειώνουμε το γλυκό μας με την κρέμα και σχηματίζουμε μικρές διακοσμητικές κορυφές. Πασπαλίζουμε τα τιραμισού με σκόνη κακάο και διακοσμούμε με σμέουρα και φύλλα μέντας.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15