ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ??
Αυτό το γλυκό πραγματικά θα σου ξυπνήσει την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης διότι το άρωμα η γεύση του καφέ σε ξεσηκώνει ?
Έχει αφράτη, βελούδινη κρέμα και είναι δύσκολο να αντισταθείς ?⤵⤵⤵
Υλικά :
375 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
110 γρ. μαρσάλα ή μαυροδάφνη
75 ml καφές εσπρέσσο
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
225 ml καφές εσπρέσσο δυνατός για να βουτήξουμε τα μπισκότα
50 γρ. κουβερτουρα, σε κομματάκια
36 σαβαγιάρ
λίγο κακάο τριμμένο για πασπάλισμα
λίγο ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρας
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαυροδάφνη, τον καφέ και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με μία μαρίζ παίρνουμε ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου μας και χτυπάμε ξανά μέχρι να σφίξει το μείγμα. Με το που σφίξει το τυρί μας, ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού. Μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε από τον κάδο και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τον καυτό καφέ, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ, από την μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι (20×30 εκ.)
Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα μέχρι να καλυφθεί η όλη η επιφάνεια της βάσης (18 σαβαγιάρ). Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα
Παίρνουμε πάλι ένα σαβαγιάρ, από την μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και στρώνουμε από πάνω κάθετα στα προηγούμενα
Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα σαβαγιαρ (18 σαβαγιάρ) και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα
Βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να δέσει το γλυκό μας. Αφαιρούμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με κακάο, ξύσμα μαύρης σοκολάτας κουβερτούρα και κόβουμε σε κομμάτια.
*Συνταγή του Άκη
*Την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε σε ατομικά μπολάκια όπως έκανα εγώ και αν χρειαστεί σπάμε λίγο τα μπισκότα μας αφού τα βουτήξουμε στον καφέ ?
Εγώ έβαλα λευκό γλυκό κρασί και για αυτό δεν πήρε η κρέμα αυτό το ωραίο καφέ χρώμα του τιραμισού. Δεν παίζει όμως κανένα ρόλο, μπορείτε να βάλετε ότι γλυκό κρασί έχετε ☺
Από την καταπληκτική σελίδα μαγειρικής Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής από την Έφη
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια