Close

Τυρόπιτα με Καταΐφι απο τη Ρούλα Γιαννιώτη

Τυρόπιτα με Καταΐφι απο τη Ρούλα Γιαννιώτη

Μια φανταστική πίτα με καταίφι και 4 τυρια που θα απογειώσει το τραπέζι σας!

Υλικά:
1) 1 πακέτο φύλλο καταϊφι
2) 200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
3) 200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
4) 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
5) 400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
6) 3 αυγά
7) 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού
8) 500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
9) 2-3 τσιμπιές μοσχοκάρυδο
10) 1 χούφτα σουσάμι
Εκτέλεση :
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά τριμμένα (φέτα, γραβιέρα, κασέρι και κατίκι) και το μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε το φύλλο καταϊφι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας πάρα πολύ καλά, ώστε ο όγκος του να διπλασιαστεί και να «αναμαλλιαστεί». Θέλουμε να μην είναι καμία κλωστή του ενωμένη με την άλλη. Το αφρατεύουμε δηλαδή, χωρίζοντάς τις κλωστές του πολύ- πολύ καλά.

Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ40. Το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε στον πάτο του το μισό καταϊφι, πατώντας το λίγο με την παλάμη μας. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα των τυριών και το απλώνουμε να πάει ισόποσα παντού. Τέλος τοποθετούμε το άλλο μισό καταϊφι, σκεπάζοντας έτσι τα τυριά.

Λιώνουμε τα 100 γραμμάρια βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό το καταϊφι με τη βοήθεια ενός κουταλιού ώστε να πάει το βούτυρο σε όσο γίνεται περισσότερα μέρη.

Διασκορπίζουμε στην επιφάνειά της το σουσάμι
Τέλος χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και κατόπιν ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να ομογεννοποιηθούν. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα πάνω στην πίτα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Δηλαδή το περιχύνουμε κουταλιά – κουταλιά ώστε να βρέξει όλο το καταίφι αν είναι δυνατόν.

Σκεπάζουμε την πίτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί και να απορροφήσει τα υγρά για 12 περίπου ώρες.

Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να την δούμε να παίρνει ωραίο χρυσό χρώμα.

Τη Ρουλα θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook συνταγομπερδέματα της Ρούλας πατώντας εδώ