Τυροπιτάκια πεντανόστιμα & εύκολα της στιγμής!
Για τη ζύμη
•500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1 πρέζα αλάτι
•1 πρέζα ζάχαρη
•1 κουτ.σούπας ξύδι
•3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
•νερό όσο χρειάζεται για να γίνει μια μαλακή ζύμη
Για τη γέμιση
•400γρ. φέτα θρυμματισμένη
•λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό έως ότου έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα εκτός ψυγείου (δεν είναι απαραίτητο αυτό, μπορούμε να τα κάνουμε εκείνη τη στιγμή χωρίς να περιμένουμε το μισάωρο).
Στο μεταξύ θρυμματίζουμε το τυρί ρίχνουμε λίγο πιπέρι το ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα τυροπιτάκια μας και αφού ανοίξουμε το φύλλο με το μικρό ρολό,απλώνουμε λίγο από τη γέμιση και τυλίγουμε.Ετοιμάζουμε όλα τα τυροπιτάκια μας και τα τηγανίζουμε σε λάδι που έχει ζεσταθεί μέχρι να γίνουν ολόχρυσα.
απο τη φίλη της σελίδα μας elina gelina
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή