Τυρόψωμα…Τα φουρνιστά!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ μαγιά
λίγο αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χλιαρό νερό όσο πάρει .
Για τη γέμιση :
μισό κιλό φέτα τριμμένη
200 g gouda τριμμένο
100g παρμεζάνα ανακατεμένα.
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε το αλάτι το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια ελαστική ζύμη την αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένη και όταν φουσκώσει παίρνουμε το μαχαίρι και κόβουμε φετουλες ζύμης να χωράει στην παλάμη μας και ρίχνουμε λίγο γέμιση τυριών και σκεπάζουμε με άλλο φυλλαράκι και το γυρίζουμε με το χέρι γύρω γύρω να μη φύγει η γέμιση παίρνουμε κι άλλη γέμιση και πασπαλίζουμε από πάνω όταν τα φτιάξουμε τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου και τα ψήνουμε στους 200 β για μια ώρα.
Aristea Mpesiri
Ειδήσεις σήμερα
- Έπεσε ασανσέρ στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας
- Άγιος Έρωτας: Αυτό το παιδί θα είναι η καταστροφή μας – Ο Παύλος προσπαθεί να πείσει την Χριστίνα να μην το κρατήσει
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές