Το απόλυτο μπισκοτόγλυκο του Καλοκαιριού με μπισκότα πτι μπερ, σπιτική και βελούδινη κρέμα, σαντιγί και ένα υλικό… έκπληξη!
- μπισκότα 26 Πτι Μπερ
Υλικά
- ζαχαρη 200 γρ
- κορν φλαουρ 70 γρ
- Γάλα φρέσκο 630 γρ
- βούτυρο γάλακτος 30γρ Αγελάδος
- βανίλια 1
Για την κρέμα
- κρεμα γαλακτος 300ml Adoro Παγωμένη
Για την σαντιγί
- παστέλι 3 Tων 60γρ με φυστίκι αράπικο
Για την διακόσμηση
Το μπισκοτόγλυκο είναι σίγουρα το αγαπημένο γλυκό όλου του χρόνου και ειδικά το Καλοκαίρι. Τις περισσότερες φορές ένα δροσερό μπισκοτόγλυκο είναι σίγουρα ένα ανάλαφρο και νόστιμο γλυκό για το Καλοκαίρι. Στο σημερινό μας μπισκοτόγλυκο θα βάλουμε μπισκότα πτι μπερ, βελούδινη κρέμα σπιτική και χωρίς αυγά και σαντιγί.
Το υλικό μας έκπληξη είναι τα παστέλια! Αντί να καραμελώνουμε ξηρούς καρπούς και να τρώμε χρόνο, μπορούμε να πάρουμε έτοιμα παστέλια από τα καταστήματα, να τα θρυμματίζουμε και θα έχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.
Δείτε ακόμα Σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο με μπανάνες
Μπορεί να σας αρέσει επίσης και το μπισκοτόγλυκο με κρέμα πορτοκαλιού από την Τζένη Τσανακτσίδου.Σίγουρα λοιπόν ένα ένα γλυκό που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και αξίζει να το δοκιμάσετε αφού είναι εύκολο, πεντανόστιμο, οικονομικό και ελαφρύ. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Το απόλυτο μπισκοτόγλυκο του Καλοκαιριού. Με υλικό ξεχωριστό που κάνει όλη την διαφορά. Εθισμός, λατρεία, τα έχει όλα σας λέω. Δροσερό και γευστικό, ανάλαφρο, οικονομικό και φυσικά το κάτι διαφορετικό….δικό σας με πολλή αγάπη.
Εκτέλεση για την κρέμα
Αρχικά διαλύουμε 30 γρ. από το φρέσκο γάλα στο κορν φλάουρ και το βάζουμε στην άκρη. Στην συνέχεια ανάβουμε την εστία της κουζίνας και βάζουμε πάνω ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τα 600 γρ. φρέσκο γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη με το σύρμα.
Όσο ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά από το 9 στο 6. Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα και η ζάχαρη προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. Αφού πάρει την πρώτη βράση προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Αφού η κρέμα μας πήξει σβήνουμε την εστία, αφήνουμε το κατσαρολάκι πάνω στην εστία και προσθέτουμε το βούτυρο γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά.
Εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο
Παίρνουμε ένα ταψί 26×16. Παίρνουμε τα πτι μπερ και τα βουτάμε ένα – ένα μέσα σε λίγο φρέσκο γάλα. Κάνουμε την πρώτη στρώση με πτι μπερ βάζοντας τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς κενό, όσο γίνεται.
Πάνω από την πρώτη στρώση πτι μπερ στρώνουμε άλλη μία στρώση πτι μπερ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στην συνέχεια απλώνουμε την κρέμα μας πάνω από τα μπισκότα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα για να πάει παντού. Στην συνέχεια θρυμματίζουμε τα παστέλια στο μούλτι, όχι για πάρα πολύ, δεν τα θέλουμε σκόνη και τα βάζουμε στην άκρη.
Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο με κεράσια δίχρωμο
Παίρνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε σαντιγί. Αφού έχει περάσει η 1 ώρα που το γλυκό μας βρίσκεται στο ψυγείο, στρώνουμε από πάνω την σαντιγί και την απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
Πάνω από την σαντιγί γαρνίρουμε με τα θρυμματισμένα παστέλια. Πιέζουμε λίγο για να μπουν τα παστέλια στην σαντιγί. Βάζουμε το γλυκό για όλο το βράδυ στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη