Ψάχνατε τι να μαγειρέψετε το Σάββατο; Σας έχουμε το εύκολο φαγητό του Σαββάτου. Χοιρινή τηγανιά λουκούμι ζουμερή που λιώνει στο στόμα.
- χοιρινο 800 γραμμάρια κομμένο σε κύβους
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- κρασι 200 ml ξηρό λευκό
- ρίγανη 1-1,5 κουταλάκι του γλυκού
- δάφνη 1 φύλλο
- θυμάρι 8-10 μικρά κλωναράκια
- λεμονι 100 ml περίπου χυμό
- λεμονι 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα
- μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Σήμερα θα μαγειρέψουμε χοιρινή τηγανιά σκέτο λουκούμι. Θα την συνοδεύσουμε με πατατούλες τηγανιτές και θα κάνουμε ένα φαγητό σκέτη τρέλα. Μπορεί να μην είναι η πιο διαιτητική μας πρόταση, όμως χαλάλι. Που και που και αυτές οι μικρές παρασπονδίες είναι το αλατοπίπερο της ζωής.
Δείτε ακόμα Χοιρινή τηγανιά ζουμερή και πεντανόστιμη για αρχάριους (Video)
Η χοιρινή τηγανιά είναι ένα εύκολο φαγητό και σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική τηγανιά με όλα τα μυρωδικά και τα αρώματά της. Σκέτο λουκούμι. Λιώνει στο στόμα και είναι ό,τι πρέπει τόσο για το Σάββατο όσο και για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το εύκολο φαγητό του Σαββάτου: Χοιρινή τηγανιά λουκούμι
Εκτέλεση για το εύκολο φαγητό του Σαββάτου: Χοιρινή τηγανιά λουκούμι
Αρχικά βγάζουμε 30 λεπτά πριν την μαγειρέψουμε, την τηγανιά από το ψυγείο. Στεγνώνουμε το κρέας πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και την μαρινάρουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε την τηγανιά και την τηγανίζουμε γυρνώντας την συχνά από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά, ανάλογα και το μέγεθος του κρέατος μέχρι να ροδίσει καλά. Δεν τρυπάμε σε καμία περίπτωση το κρέας με το πιρούνι γιατί θα χάσει όλα τα ζουμιά του.
Δείτε ακόμα Χοιρινή τηγανιά !!! Ωραία συνταγή όλο νοστιμιά!!
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, την μουστάρδα και νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας μας. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, την ρίγανη και το θυμάρι.
Περιμένουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά. Στην συνέχεια ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά. Στο τελευταίο 10λεπτο τσεκάρουμε πόσο ζουμερή είναι η τηγανιά.
Αν το ζουμί φαίνεται αρκετό, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Αν μας φαίνεται στεγνό προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό.
Tips για το εύκολο φαγητό του Σαββάτου: Χοιρινή τηγανιά λουκούμι
Συνήθως για τηγανιά διαλέγουμε χοιρινό λαιμό ή ελιά. Αν το κρέας έχει λίπος μπορούμε να μην βάλουμε και καθόλου ελαιόλαδο. Μπορούμε να βάλουμε και ροζέ ή κόκκινο ξηρό κρασί. Η μουστάρδα είναι προαιρετική.
Την φωτογραφία της συνταγής την είδαμε από την φίλη μας Ιωαννα Κληρονομου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα