Συνταγή για σοκολατένιο cheesecake στο πυρέξ όνειρο και σοκολασμένο!Ενά έυκολο γλυκό για να κάνετε μέσα στην εβδομάδα.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- νισεστέ 100 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια
- κουβερτουρα 125 γραμμάρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
Για την σοκολατένια κρέμα
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- νισεστέ 100 γραμμάρια
- λευκή κουβερτούρα 125 γραμμάρια
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
Για την κρέμα με την λευκή σοκολάτα
- πραλίνα 300 γραμμάρια περίπου φουντουκιού
Για την επικάλυψη
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα δροσερό κομμάτι cheesecake. Είτε μιλάμε για το παραδοσιακό με το γλυκό βύσσινο στην επικάλυψη και την κρέμα τυριού, είτε μιλάμε για αλμυρές και γλυκές παραλλαγές του, ένα κομμάτι σοκολατένιο cheesecake μπορεί να σε στείλει στον παράδεισο.
Όπως ακριβώς αυτό το ονειρεμένο σοκολατένιο cheesecake στο πυρέξ που το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για κάθε μέρα της εβδομάδας. Για γιορτές, γενέθλια, μπουφέδες, ακόμη και όταν έχουμε όρεξη για ένα γλυκό χωρίς να μετράμε θερμίδες βρε αδερφέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σοκολατένιο cheesecake:
Εκτέλεση για την βάση του cheesecake
Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Έχουμε λιώσει στο μεταξύ το βούτυρο και το έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Το ανακατεύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα και στρώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε ένα ταψί ή σε μία φόρμα 35×24 εκατοστά.
Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και στο κρύο γάλα προσθέτουμε την ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο. Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει κρέμα. Αφού η κρέμα είναι έτοιμη, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Δείτε ακόμα Ατομικά Cheesecake βρώμης χωρίς ζάχαρη
Στρώνουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Σκεπάζουμε το γλυκό μας με μία διάφανη μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά η σοκολατένια κρέμα.
Εκτέλεση για την κρέμα με λευκή σοκολάτα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε και πάλι το κρύο γάλα και στο κρύο γάλα ανακατεύουμε το νισεστέ και την ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Όταν το μείγμα γίνει κρέμα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό cheesecake
Απλώνουμε την χλιαρή λευκή κρέμα πάνω από την κρύα σοκολατένια κρέμα και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αυτή την φορά. Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε το γλυκό με πραλίνα φουντουκιού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σοκολατένιο cheesecake στο πυρέξ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr