Λαχταριστό μπισκοτόγλυκο με σοκολάτα και κρέμα για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, γιατί μετά το κρέας θέλουμε ένα ανάλαφρο γλυκάκι.
- Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια
- ζαχαρη 200 γραμμάρια (1 ποτήρι)
- σιμιγδαλι 200 γραμμάρια (1 ποτήρι)
- κακαο 30 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 600 ml
- κάστερ πάουντερ 60 γραμμάρια
- ζαχαρη 40 γραμμάρια
Για την λευκή κρέμα
- ζαχαρη 40 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 25 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 300 ml
- βουτυρο 25 γραμμάρια
- κουβερτουρα 50 γραμμάρια
Για την κρέμα σοκολάτας
- καρυδια Μπόλικα θρυμματισμένα
Για το γαρνίρισμα
- μπισκότα 2 συσκευασίες περίπου πτι μπερ
Για το μπισκοτόγλυκο
Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και θέλουμε να την ευχαριστηθούμε όπως κάθε φορά στο έπακρο. Κοντοσούβλι, μπριζόλες, κοκορέτσι και άλλες κρεατολιχουδιές που μας ξετρελαίνουν. Όμως μετά από τόσο κρέας θέλουμε σίγουρα και ένα γλυκάκι.
Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο με cookies
Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για λαχταριστό μπισκοτόγλυκο με κρέμα και σοκολάτα. Βελούδινο, ελαφρύ και πεντανόστιμο, ό,τι πρέπει για τέτοια κραιπάλη που θα κάνουμε την Τσικνοπέμπτη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το εύκολο γλυκό της Τσικνοπέμπτης: Μπισκοτόγλυκο με σοκολάτα και κρέμα
Εκτέλεση για το εύκολο γλυκό της Τσικνοπέμπτης: Μπισκοτόγλυκο με σοκολάτα και κρέμα
Αρχικά παίρνουμε ένα πυρέξ Νο26, το μουσκεύουμε με νερό και στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό στον νεροχύτη. Ξεκινάμε με την πρώτη κρέμα βάζοντας σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Αφού δέσουν απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε και στρώνουμε την κρέμα στο πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία σειρά μπισκότα πτι μπερ.
Έπειτα φτιάχνουμε την λευκή κρέμα βάζοντας σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, το κάστερ πάουντερ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν και μόλις η κρέμα πήξει την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα στο πυρέξ. Από πάνω βάζουμε άλλη μία σειρά μπισκότων πτι μπερ και φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας.
Δείτε ακόμα Γιορτινό μπισκοτόγλυκο σοκολάτας
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και το γάλα. Ανακατεύουμε και μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο και την κουβερτούρα σπασμένη.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κουβερτούρα και στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από το γλυκό μας. Από πάνω πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια.
Tips για το εύκολο γλυκό της Τσικνοπέμπτης: Μπισκοτόγλυκο με σοκολάτα και κρέμα
Αντί για πτι μπερ μπορούμε να βάλουμε digestive. Μπορούμε να βάλουμε μπισκότα και στην βάση. Το κάστερ πάουντερ είναι σαν το κορν φλάουρ. Όταν βάζουμε την κάθε κρέμα στο πυρέξ την αφήνουμε για 1 λεπτό να κάτσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στρώνουμε τα μπισκότα.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα