Ένα καλοκαιρινό και μαμαδίστικο φαγητό, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι είναι το σημερινό μας. Συνταγή για Πατάτες με μελιτζάνες κι άλλα λαχανικά στον φούρνο.
- πατατες 2-3
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κρεμμυδι 2-3
- μελιτζάνα 2-3
- νερό 1 ποτήρι του νερού
- πελτές ντομάτας 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- ρίγανη Κατά βούληση
- πιπεριά 1-2 κέρατο
- ντοματα 1-2 σε φέτες
- γραβιέρα Κατά βούληση τριμμένη Κρήτης
- σκορδο 1 σκελίδα
Υλικά
Μερικές φορές η καλή κουζίνα είναι η απλή κουζίνα. Στην Ελλάδα έχουμε κάθε λογής λαχανικά. Φρέσκα, θρεπτικά και πεντανόστιμα. Το Καλοκαίρι λοιπόν αυτά τα λαχανικά, βρίσκονται σε αφθονία στην αγορά και προτιμάμε να τα απολαμβάνουμε σε λαδερά φαγάκια.
Δείτε ακόμα Τηγανιτές μελιτζάνες με σάλτσα από ντοματίνια
Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε πατάτες με μελιτζάνες στον φούρνο αλλά και άλλα λαχανικά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ένα μαμαδίστικο φαγάκι που σίγουρα θα το αγαπήσουν και τα παιδιά ακόμη κι αν δεν τρώνε πολύ τα λαχανικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πατάτες και μελιτζάνες στο φούρνο:
Εκτέλεση για τις πατάτες και μελιτζάνες στο φούρνο
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι και στρώνουμε στον πάτο του, τις πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και πιπέρι. Επίσης προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Από πάνω βάζουμε μία στρώση αλατισμένες ροδέλες κρεμμυδιού.
Στο τέλος προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες, ξεπικρισμένες, καλά στυμμένες και ωμές. Στο νερό διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας. Περιχύνουμε με το μείγμα τα λαχανικά μας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και την ρίγανη.
Δείτε ακόμα Σαλάτα με φασόλια, πατάτες και μυρωδικά
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος, στους 190 βαθμούς Κελσίου. Στα 20 λεπτά βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και προσθέτουμε αλατισμένες και σε καρεδάκια την πιπεριά κέρατο και τις φέτες ντομάτας χωρίς ζουμιά και σπόρια.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του, για περίπου 1 ώρα και κάτι. Μόλις σβήσουμε τον φούρνο προσθέτουμε την γραβιέρα Κρήτης και απολαμβάνουμε.
Tips για τις πατάτες και μελιτζάνες στο φούρνο
Η γραβιέρα Κρήτης είναι προαιρετική. Μπορούμε να περάσουμε τις μελιτζάνες από γκριλ ή τηγάνι, αλλά αν τις κόψουμε σε λεπτές φέτες, δεν χρειάζεται, ψήνονται μια χαρά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr