Ιδέα για το φαγητό της Παρασκευής: Φασόλια μαυρομάτικα γιαχνιστά.Έχουμε απολαύσει τα φασόλια μαυρομάτικα σε σαλάτα όμως πρώτη φορά τα δοκιμάσαμε κοκκινιστά και γιαχνιστά και πάθαμε πλάκα. Μία συνταγή που αν την δοκιμάσετε θα την φτιάχνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Τα φασόλια μαυρομάτικα στην Ελλάδα τα φτιάχνουμε συνήθως σε σαλάτα. Είτε σαλάτα από μαυρομάτικα ειδικά την Μεγάλη Παρασκευή, είτε μέσα σε άλλες σαλάτες για επιπλέον γεύση. Σήμερα όμως είπαμε να σας δείξουμε κάτι διαφορετικό που εμείς το δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε.
Δείτε ακόμα Μαρουλοσαλάτα με μαυρομάτικα
Φασόλια μαυρομάτικα γιαχνιστά, δηλαδή με κόκκινη σάλτσα. Μελωμένο φαγητό, για πολλές βούτες που συνοδεύεται τέλεια με φέτα. Είναι ένα εξαιρετικό μαμαδίστικο φαγάκι που αν το δοκιμάσετε μία φορά μετά θα θέλετε να το τρώτε συνέχεια. Εμπιστευτείτε μας!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φαγητό της Παρασκευής: Φασόλια μαυρομάτικα γιαχνιστά
Εκτέλεση για το φαγητό της Παρασκευής: Φασόλια μαυρομάτικα γιαχνιστά
Αρχικά βράζουμε τα φασόλια μαυρομάτικα για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε. Προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος, αφού πρώτα τα σουρώσουμε και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μάραθο.
Δείτε ακόμα Σαλάτα με μαυρομάτικα και τόνο
Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το τριμμένο καρότο στο χοντρό του τρίφτη και ψήνουμε για λίγο με μισό ποτήρι του νερού νερό. Στην συνέχεια βάζουμε τα φασόλια μαζί με τον ζωμό τους, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και την σάλτσα ντομάτας. Βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr