Για τη Παρασκευή σας έχουμε Νηστίσιμα γιουβαρλάκια μανιταριών, υγιεινά, πεντανόστιμα και φυσικά vegan. Απολαύστε τα!
- ρυζι 40 γραμμάρια Καρολίνα
- ελαιολαδο Κατά βούληση
- μανιταρια 250 γραμμάρια λευκά ψιλοκομμένα
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- σκορδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
- βρωμη 70 γραμμάρια
- καρότο 1 μικρό τριμμένο στο ρεντέ
- άνηθος 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση μαύρο
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαιντανος 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο
Υλικά
- νερό 1 1/2 λίτρο
- κύβοι λαχανικών 2
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- καρότο 1 μικρό τριμμένο στο ρεντέ
- ελαιολαδο Κατά βούληση
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
Για την σούπα
- λεμονι Χυμό από 1
- νερό Λίγο
- ταχίνι 2 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
Για να δέσει η σούπα
Τα γιουβαρλάκια είναι μία κλασική συνταγή που ειδικά τον Χειμώνα την φτιάχνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα. Αυτή η συνταγή για νηστίσιμα γιουβαρλάκια μανιταριών όμως θα σας κάνει να αντικαταστήσετε τα παραδοσιακά γιουβαρλάκια από την νοστιμιά της.
Καταρχάς δεν έχει ίχνος κρέατος ή άλλο υλικό ζωικής προέλευσης και αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανικά και για vegans ή χορτοφάγους. Επίσης είναι πιο υγιεινά και αποτοξινωτικά ενώ τα μανιτάρια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας από μόνα τους. Ένα πρώτης τάξεως πιάτο για κάθε περίοδο νηστείας, μικρά παιδιά και ανθρώπους που κάνουν διατροφή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια μανιταριών:
Εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια μανιταριών
Αρχικά βράζουμε το ρύζι που θα μπει στο μείγμα για τα γιουβαρλάκια. Αφού βράσει το αφήνουμε να κρυώσει και τρίβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και στην συνέχεια τα μανιτάρια. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό.
Σε μία λεκάνη μεταφέρουμε το μείγμα με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε και το ρύζι στην λεκάνη αφού πρώτα έχει κρυώσει. Στο μούλτι τρίβουμε την βρώμη και την προσθέτουμε και αυτή.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το τριμμένο καρότο, την πάπρικα, τον άνηθο και τον μαϊντανό και ζυμώνουμε το μείγμα μας απαλά. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Εκτέλεση για την σούπα γιουβαρλάκια μανιταριών
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τους κύβους λαχανικών, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τριμμένο καρότο και το ελαιόλαδο. Βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Ξεκινάμε να πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας βρέχοντας τα χέρια μας συχνά για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Αφού τα πλάσουμε τα περνάμε από όλες τις πλευρές από το αλεύρι στο αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τα γιουβαρλάκια στην σούπα που βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά στην κατσαρόλα.
Λίγο πριν γίνουν τα γιουβαρλάκια ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό. Διαλύουμε στον χυμό λεμονιού το ταχίνι και το κορν φλάουρ και προσθέτουμε στο μείγμα και ζωμό από την σούπα που βράζει όπως κάνουμε στο αυγολέμονο.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Ενσωματώνουμε το μείγμα με τον χυμό λεμονιού στην σούπα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δέσει και είναι έτοιμη η σούπα γιουβαρλάκια!
Tips για τα γιουβαρλάκια μανιταριών
Μπορούμε να μην βάλουμε καπνιστή πάπρικα στην σούπα και μπορούμε να μην την δέσουμε με το κορν φλάουρ. Το ταχίνι μπορεί να είναι και ολικής άλεσης. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι προαιρετικά. Οι κύβοι λαχανικών είναι προαιρετικοί.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Thanos Ntrosxos
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Τιμωρός: O Μάρκος ξεσπά βίαια στην Έλλη
- Γιώργος Γεροντιδάκης : Σε σχέση με την Ντορέττα Παπαδημητρίου ο γνωστός ηθοποιός
- Η Γη της Ελιάς : Η Αρετή πηγαίνει στην Κηφισιά και επιτίθεται στην Ιουλία
- Αδερφή γνωστής ηθοποιού από τον Γιατρό είναι η οδηγός που παρέσυρε τον 12χρονo με το πατίνι
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη αποκαλύπτει τα πάντα για το 6ο βρέφος