Συνταγή για ελαφρύ και υγιεινό κριθαράκι με λαχανικά από τον Γιώργο Ζώλη. Νηστίσιμο, vegan κριθαράκι, κατάλληλο και για παιδιά, με όλα τα μυστικά για να μην σας λασπώνει και να μένει σπυρωτό.
- κριθαράκι 1 κούπα
- νερό 3 κούπες
- σάλτσα ντομάτας 1 ποτήρι κρασιού
- ελαιολαδο 100 ml
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά
- κρεμμυδι 2 (ψιλοκομμένα)
- σκορδο 2 σκελίδες (ψιλοκομμένες)
- πιπεριά Φλωρίνης 2 (σε κύβους)
- πιπεριά 2 πράσινες (σε κύβους)
- καρότο 2 (σε κύβους)
- μελιτζάνα 2 (σε κύβους)
- κολοκυθάκια 2 (σε κύβους)
- ντοματίνια 20 (κομμένα στα 4)
- μανιταρια 250 γραμμάρια (κομμένα)
- μαιντανος 1/2 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Ρεβίθια κοκκινιστά με κριθαράκι για το ολοήμερο
Αν θέλετε ένα εύκολο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια, ελαφρύ και υγιεινό, κατάλληλο για νηστεία, για παιδιά ή για vegans, τότε ο Γιώργος Ζώλης θα σας λύσει τα χέρια. Σπυρωτό κριθαράκι με λαχανικά που δεν λασπώνει που θα αρέσει ακόμη και στα πιο δύσκολα παιδιά στο φαγητό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το vegan κριθαράκι με λαχανικά:
Μερίδες 6 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Θερμίδες 428 kcal
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Εκτέλεση για το vegan κριθαράκι με λαχανικά
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες στη κατσαρόλα και σοτάρουμε για περίπου 5 με 7 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα καθώς ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε το νερό και κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά από τη στιγμή βρασμού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Κριθαράκι κοκκινιστό με μανιτάρια
Καλύπτουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 8 λεπτά. Μετά από τα 8 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε όπως είναι για τουλάχιστον 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!!!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr