Φασόλια χάντρες με κολοκυθάκια και διάφορα λαχανικά στην κατσαρόλα για πολλές βούτες και φυσικά πολλή φέτα!Τετάρτη σήμερα και είπαμε να μαγειρέψουμε ένα μαμαδίστικο λαδερό φαγάκι γιατί μας έχει φάει συνεχώς το κρέας και το κρέας!
- φασόλια 1/2 κιλό φρέσκα ( χάντρες)
- πατατες 2 στα τέταρτα
- κολοκυθάκια 5 μέτρια κομμένα στη μέση
- ντοματα 4 μέτριες τριμμένες
- ντοματίνια 10 περίπου κομμένα στην μέση
- κρεμμυδι 2 ψιλοκομμένα
- σκορδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένο
- πιπεριά 1/2 κόκκινη κομμένη
- καρότο 2 σε ροδέλες
- νερό 2 κούπες ζεστό
- μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
- ελαιολαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
- αλατι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- μπούκοβο Κατά βούληση (τσίλι)
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτό το μαμαδίστικο, νηστίσιμο, λαδερό φαγάκι με χάντρες και κολοκυθάκια; Αν δεν το έχετε κάνει ήρθε ο καιρός να το δοκιμάσετε αφού είναι ό,τι πιο νόστιμο και πρωτότυπο θα γευτείτε!
Τα παιδιά το λάτρεψαν και μάλιστα καταφέραμε να τα…ξεγελάσουμε με τα κολοκυθάκια αφού δεν τα έτρωγαν συνήθως. Με αυτόν τον τρόπο όμως έγλειψαν το πιάτο. Είναι λοιπόν ένα νηστίσιμο και υγιεινό φαγητό που μοσχοβολάει μαμά και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις χάντρες με κολοκυθάκια:
Εκτέλεση για τις χάντρες με κολοκυθάκια
Αρχικά καθαρίζουμε τα φασόλια έτσι ώστε να πάρουμε από αυτά τις χάντρες. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να γυαλίσουν. Αφού γυαλίσουν βάζουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις πατάτες κομμένες στα τέταρτα, την τριμμένη ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα χωρίς να ανακατεύουμε και με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά.
Αφού περάσουν 10 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε το φαγητό ελαφρώς, Βάζουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο και τα ντοματίνια και ανακινούμε την κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρει βράση χαμηλώνουμε κι άλλο την θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό και λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το φαγητό μας με φέτα και κλαδάκια από φρέσκια ρίγανη αν θέλουμε.
Tips για τις χάντρες με κολοκυθάκια
Μπορούμε να αγοράσουμε τα φασόλια, έτοιμα καθαρισμένα σε χάντρες. Μπορούμε αντί για τριμμένη ντομάτα να βάλουμε χυμό ντομάτας ή ντομάτα περασμένη από το μούλτι.
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας σελίδας Helena’s Greek cooking
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr