Για το τραπέζι του Σαββάτου σας έχουμε το πιο νόστιμο και μαμαδίστικο φαγάκι. Φρικασέ με αρνάκι που λιώνει στο στόμα, σκέτο λουκούμι.
- αρνι Μισό κιλό σε κομμάτια
- αλατι 2-3 πρέζες
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
- κρεμμυδι 1 ξερό
- άνηθος Μισό ματσάκι
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαρούλι 1 (με σκληρό φύλλο)
- λεμονι Χυμός από 1
Υλικά
- κρόκους αυγού 2
- κορν φλαουρ 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας
- λεμονι Χυμό από 2
Για το αυγολέμονο
Το φρικασέ είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και στην ελληνική κουζίνα υπάρχει σε πολλές παραλλαγές. Το αρνάκι όμως είναι η πιο διαδεδομένη συνταγή για φρικασέ και νομίζουμε ότι είναι και η πιο παραδοσιακή.
Δείτε ακόμα Ρεβίθια φρικασέ: Παραδοσιακή συνταγή της Τήνου
Αν σας περίσσεψε αρνί ή αν σας αρέσει το αρνάκι και δεν θέλετε να το ψήσετε πάλι στην λαδόκολλα, μπορείτε να απολαύσετε ένα μαμαδίστικο φρικασέ με δεμένη σαλτσούλα και φυσικά το αρνάκι να… πρωταγωνιστεί. Ένα φαγητό σκέτο λουκούμι για το Σαββατιάτικο τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φρικασέ με αρνάκι:
Εκτέλεση για το φρικασέ με αρνάκι
Βράζουμε το αρνάκι σε κομμάτια με το αλάτι σε νερό. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο και το μαρούλι το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο και το μαρούλι σε μία πλατιά και μεγάλη κατσαρόλα.
Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε ζωμό από το αρνί που βράσαμε και μόλις πάρει το μείγμα μία βράση βάζουμε και το αρνί στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 15-20 λεπτά. Έπειτα φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Δείτε ακόμα Φρικασέ με χοιρινό χωρίς αυγολέμονο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους αυγών μαζί με το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε αργά στο μείγμα με τους κρόκους 2 κουτάλες από τον ζωμό στην κατσαρόλα χρησιμοποιώντας την κουτάλα που σερβίρουμε το φρικασέ.
Βάζουμε το μείγμα του αυγολέμονου τούμπα στην κατσαρόλα, κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά και αριστερά, βράζοντας παράλληλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και να δέσει το αυγολέμονο με το φρικασέ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας El Sial
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος