Close
φρικασέ-με-αρνάκι-συνταγή-

Για το τραπέζι του Σαββάτου σας έχουμε το πιο νόστιμο και μαμαδίστικο φαγάκι. Φρικασέ με αρνάκι που λιώνει στο στόμα, σκέτο λουκούμι.

Το φρικασέ είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και στην ελληνική κουζίνα υπάρχει σε πολλές παραλλαγές. Το αρνάκι όμως είναι η πιο διαδεδομένη συνταγή για φρικασέ και νομίζουμε ότι είναι και η πιο παραδοσιακή.

Δείτε ακόμα Ρεβίθια φρικασέ: Παραδοσιακή συνταγή της Τήνου

Αν σας περίσσεψε αρνί ή αν σας αρέσει το αρνάκι και δεν θέλετε να το ψήσετε πάλι στην λαδόκολλα, μπορείτε να απολαύσετε ένα μαμαδίστικο φρικασέ με δεμένη σαλτσούλα και φυσικά το αρνάκι να… πρωταγωνιστεί. Ένα φαγητό σκέτο λουκούμι για το Σαββατιάτικο τραπέζι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φρικασέ με αρνάκι:

φρικασέ-με-αρνάκι-συνταγή-

Εκτέλεση για το φρικασέ με αρνάκι

Βράζουμε το αρνάκι σε κομμάτια με το αλάτι σε νερό. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο και το μαρούλι το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο και το μαρούλι σε μία πλατιά και μεγάλη κατσαρόλα.

Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε ζωμό από το αρνί που βράσαμε και μόλις πάρει το μείγμα μία βράση βάζουμε και το αρνί στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 15-20 λεπτά. Έπειτα φτιάχνουμε το αυγολέμονο.

φρικασέ-με-αρνάκι-συνταγή-

Δείτε ακόμα Φρικασέ με χοιρινό χωρίς αυγολέμονο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους αυγών μαζί με το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε αργά στο μείγμα με τους κρόκους 2 κουτάλες από τον ζωμό στην κατσαρόλα χρησιμοποιώντας την κουτάλα που σερβίρουμε το φρικασέ.

Βάζουμε το μείγμα του αυγολέμονου τούμπα στην κατσαρόλα, κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά και αριστερά, βράζοντας παράλληλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και να δέσει το αυγολέμονο με το φρικασέ.

φρικασέ-με-αρνάκι-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας El Sial

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr