Κατσικάκι, σκέτο λουκούμι με χυμό πορτοκαλιού που λιώνει στο πιρούνι με πατάτες στο φούρνο λεμονάτες για το τραπέζι του Σαββάτου.
Το Σάββατο και την Κυριακή συνηθίζουμε να τρώμε όλοι μαζί οικογενειακά. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε το τέλειο φαγητό για το Σάββατο. Νόστιμο κατσικάκι που λιώνει στο πιρούνι συνοδευόμενο με λεμονάτες πατάτες φούρνου.
Δείτε ακόμα Κατσικάκι με πατάτες και μπάμιες στον φούρνο
Ένα φαγητό άκρως μαμαδίστικο και σκέτο λουκούμι, που είναι πανεύκολο και σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Και μόνο που σας το περιγράφουμε μας τρέχουν τα σάλια! Αξίζει να το δοκιμάσετε και πείτε μας την άποψή σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κατσικάκι με λεμονάτες πατάτες:
Εκτέλεση για το κατσικάκι με λεμονάτες πατάτες
Παίρνουμε το μπούτι από κατσικάκι και το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου και το περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το νερό. Παίρνουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Προσθέτουμε στις πατάτες αλάτι, πιπέρι, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε επίσης το φύλλο δάφνης, την ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Κατσικάκι με σπανάκι και ρύζι
Βάζουμε τις πατάτες στο ίδιο ταψί όμως τις τοποθετούμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Το μπούτι το βάζουμε στην άκρη κι αν δεν χωράει στη γάστρα το σκεπάζουμε με τη λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr