”Το δικό μου παντεσπάνι”!!!
Μ’αυτό φτιάχνω όλες μου τις τούρτες,
Είναι ”σφουγγαράτο”,αφράτο και βγάζει 3 δίσκους.
Σας δίνω τη συνταγή ,μαζί με φωτό!!!
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ
5 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ αφαιρώ 2 κ.σ.αλέυρι και προσθέτω 2 κ.σ κακάο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και το αλεύρι με το μπέικιν.Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.με λαδοκολα και βουτυρωμένη γύρω-γύρω και ψήνω στους 180 για 20-25λεπτά περίπου στην δεύτερη από πάνω σχάρα του φούρνου.(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ”ΚΑΤΣΕΙ”ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!!!).Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονοτό μαχαίρι.
Είναι ιδανικό για τούρτες,γιατί είναι αφράτο,”σφουγγαράτο” που και να μην το σιροπιάσετε,ρουφάει όλη την υγρασία από τη γέμιση της τούρτας και είναι κι έτσι τέλειο!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή