Close
σάμαλι-νηστίσιμο-συνταγή-

Το γλυκό της Καθαρά Δευτέρας είναι ενα. Νηστίσιμο σάμαλι  του ονείρου που θα το απολαύσουμε δεόντως και όλη την σαρακοστή αλλά και κάθε περίοδο νηστείας.

Το σάμαλι είναι από τα πιο λαχταριστά σιροπιαστά γλυκά ταψιού. Φέτος θα το δοκιμάσουμε σε μία νηστίσιμη εκδοχή για να το απολαύσουμε την Καθαρά Δευτέρα σαν επιδόρπιο, έτσι ώστε να ξετρελάνουμε τους καλεσμένους μας. Είναι ένα ονειρεμένο σάμαλι, αφράτο και ζουμερό.

Δείτε ακόμα Σάμαλι Μελωμένο με υπέροχο άρωμα Συνταγή Αιγύπτου

Μπορούμε να το φτιάξουμε για κάθε περίοδο νηστείας και να το απολαμβάνουμε και σε όλη την σαρακοστή. Βέβαια, αυτό το σάμαλι σας το συστήνουμε ακόμη και την περίοδο που δεν έχουμε νηστεία αφού δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα άλλα σιροπιαστά γλυκά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό της Καθαρά Δευτέρας: Νηστίσιμο σάμαλι

σάμαλι-νηστίσιμο-συνταγή-

Εκτέλεση για το γλυκό της Καθαρά Δευτέρας: Νηστίσιμο σάμαλι

Αρχικά ανακατεύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού. Στο μίξερ προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι, το χοντρό σιμιγδάλι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού.

Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί πλήρως το μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο με λίγο ηλιέλαιο πυρέξ 22×34 ή σε ένα ταψί και το αφήνουμε για 3 ώρες να σταθεί.

Δείτε ακόμα ΣΑΜΑΛΙ αυτή τη φορά ντυμένο με σοκολάτα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα πορτοκαλιού και βράζουμε για 3 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε το σάμαλι ζεστό με κρύο σιρόπι.

Tips για το γλυκό της Καθαρά Δευτέρας: Νηστίσιμο σάμαλι

Αντί για μαστίχα μπορούμε να βάλουμε βανίλια. Το φλιτζάνι είναι των 240 ml.

σάμαλι-νηστίσιμο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κυριακή Νικολακοπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr