Το γλυκο της Κυριακής το θέλουμε σιροπιαστό και λιγωτικό. Ετσί σας έχουμε συνταγή για Cheesecake μπακλαβάς και θα αναστενάξουν τα πιρούνια.
- φυλλο κρουστας 8-10 για γλυκά
- ηλιέλαιο 250 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- καρυδια 150 γραμμάρια
- φιστίκια Αιγίνης 100 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 150 γραμμάρια
- ζαχαρούχο γάλα 1
- λεμονι Λίγο χυμό
- αυγα 3
- βανίλια 2
Για την κρέμα
- φιστίκια Αιγίνης Κατά βούληση αλεσμένα
Για την διακόσμηση
Ο μπακλαβάς και στην Ελλάδα τον τιμάμε δεόντως αφού είναι πεντανόστιμος. Σιροπιασμένος, με τραγανό φύλλο, μπαχαρικά και τριμμένα καρύδια. Πώς να αντισταθεί κανείς;
Αν έχεις λίγη φαντασία μπορείς ακόμη και τον μπακλαβά να τον δοκιμάσεις κάπως αλλιώς. Ας πούμε σαν…cheesecake. Το κολασμένο γλυκό της Κυριακής Cheesecake μπακλαβάς δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους. Να περιμένετε την ζυγαριά σας να ανέβει γιατί θα τον…τσακίσετε!
Δείτε ακόμη Παραδοσιακός μπακλαβάς από την Μικρά Ασία- Συνταγή με όλα τα μυστικά της
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το cheesecake μπακλαβάς παρακάτω:
Εκτέλεση για το cheesecake μπακλαβάς
Αρχικά λαδώνουμε με πινέλο ένα φύλλο κρούστας και το διπλώνουμε στην μέση και άλλη μία φορά μέχρι να έχουμε μία φαρδιά λωρίδα. Την λαδώνουμε και την τοποθετούμε σε μία λαδωμένο φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Ένα μέρος το τοποθετούμε των φύλλων το αφήνουμε να προεξέχει και συνεχίζουμε με όλα τα άλλα φύλλα μέχρι να καλύψουμε όλα τα φόρμα.
Έπειτα αλέθουμε τα καρύδια αλλά και τα φιστίκια Αιγίνης. Έτσι προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και αλέθουμε και πάλι για πολύ λίγο, μέχρι να υγρανθούν. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας και απλώνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα, πάνω από τα φύλλα.
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το τυρί κρέμα, το στραγγιστό γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε την βανίλια, τον χυμό λεμονιού και τα αυγά. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα καρύδια, μέσα στην φόρμα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Σε αυτήν την φάση, τα φύλλα που προεξέχουν τα φέρνουμε πάνω στην κρέμα και τα λαδώνουμε. Ψήνουμε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά περίπου. Όσο ψήνεται φτιάχνουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι βάζοντας την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το λεμόνι.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι με ένα κουτάλι της σούπας μόλις ψηθεί ο μπακλαβάς. Αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα να κρυώσει, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Tips για το cheesecake μπακλαβάς
Αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε εκχύλισμα βανίλιας.
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας σελίδας Helena’s Greek cooking
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr