Το γλυκό της Πρωτομαγιάς. Συνταγή για σοκολασμένο γλυκό της Πρωτομαγιάς με Nutella, σιρόπι σοκολάτας, παντεσπάνι και σοκολατένια σαντιγί.
- αυγα 4
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 4 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 155 γραμμάρια
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 5 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 300 γραμμάρια
- nutella 2 κουταλιές της σούπας
Για το σιρόπι
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια
- nutella 5 κουταλιές της σούπας
Για την σαντιγί σοκολάτας
Η Nutella έχει μία σταθερή αξία στις καρδιές μας. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα λαχταριστό γλυκό της Πρωτομαγιάς , σοκολασμένο γλυκό με Nutella για την Πρωτομαγιά και όχι μόνο. Θα το φτιάξουμε με σιρόπι από φρέσκο γάλα και nutella, αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι και σαντιγί nutella.
Είναι σίγουρα από τα πιο νόστιμα και λαχταριστά σοκολατένια γλυκά ψυγείου που θα δοκιμάσετε για φέτος. Μπορείτε λοιπόν να το φτιάξετε για κάθε περίσταση, ειδικά αν έχετε αδυναμία στην σοκολάτα. Η Τζένη Τσανακτσίδου έκανε τα μαγικά της πάλι και δίαιτα από…Δευτέρα. Του άλλου μήνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό της Πρωτομαγιάς:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Το γλυκό αυτό το ονομάζω Γλυκό Nutellas Τζένη Τσανακτσίδου!!!Απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!
Εκτέλεση για το σιρόπι
Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και αφού ζεσταθεί διαλύουμε μέσα την nutella. Στην συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε το παντεσπάνι.
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε κοκκινισμένα και σε δόσεις, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.
Ανακατεύουμε καθώς προσθέτουμε σταδιακά τα υλικά μας απαλά με μία μαρίζ. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί 26ν και μεταφέρουμε στο σκεύος το μείγμα.
Δείτε ακόμα Σπιτική Nutella χωρίς ζάχαρη
Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελίου, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά. Αφού ψηθεί το βγάζουμε και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Αρχικά χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Αφού σφίξει καλά προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την nutella και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σαντιγί και να γίνει σοκολατένια. Την βάζουμε πάνω από το γλυκό και με ένα πιρούνι κάνουμε τις γραμμές. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και όταν παγώσει καλά απολαμβάνουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr