Υποβρύχιο μαστίχας
Σαν παιδιά οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την ανάμνηση, να επισκεπτόμαστε το σπίτι της γιαγιάς και του παππού και να μας βάζουν να φάμε σαν γλυκό υποβρύχιο μαστίχας! Ένα δροσερό γλυκό που λατρεύαμε όλοι!
Καθώς μεγαλώσαμε, πολλοί από εμάς το ξεχάσαμε. Όμως είναι μία από τις πιο γευστικές παιδικές αναμνήσεις μας και αξίζει να την φέρουμε και πάλι στην επιφάνεια. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε υποβρύχιο μαστίχας, για να θυμηθούμε τα παλιά. Διαβάστε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε όσο χαμηλή φωτιά γίνεται την ζάχαρη με το νερό για να βράσουν, περίπου για 25 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Είναι έτοιμο να κατέβει από την φωτιά όταν σε ένα κρύο ποτήρι νερό στάξουμε λίγο σιρόπι και μείνει στην επιφάνεια.
Δείτε ακόμα 3 Εύκολες συνταγές για ατομικά γλυκά σε χαρτάκια!
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε βρέξει κι έχουμε κρυώσει και προσθέτουμε μαστίχα. Ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ για 12 με 15 λεπτά. Φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα το υποβρύχιο μαστίχας, στο ψυγείο. Σερβίρουμε μετά από 24 ώρες!
Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε υγρή είτε μαστίχα σε σκόνη. Προτιμότερο σύμφωνα με την συντάκτρια της συνταγής είναι να χρησιμοποιήσουμε υγρή μαστίχα.
Για να πετύχουμε το πράσινο υποβρύχιο γλυκό, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Τη συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Katerina Alatzoglou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια