Close

Το γλυκό του Φθινοπώρου: Μήλα γεμιστά στον φούρνο

Το γλυκό του Φθινοπώρου: Μήλα γεμιστά στον φούρνο

Συνταγή για μήλα γεμιστά στον φούρνο σιροπιασμένα – σχεδόν καραμελωμένα με κανέλα, καρύδια και ζάχαρη που θα μας θυμίσουν τα παιδικά μας χρόνια.

    Για την γέμιση

  • ζαχαρη 8 κουταλιά της σούπας
  • κανελά 1-2 κουταλάκια του γλυκού

    Για το πασπάλισμα

  • κανελά Κατά βούληση

    Για το βούτυρο

  • μηλα Ζουμί από το ταψί με τα
  • βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας

    Για το γαρνίρισμα

  • καρυδια 100 γραμμάρια περίπου τριμμένα

Ένα ξεχωριστό γλυκάκι ετοιμάσαμε για εσάς σήμερα που μοσχοβολάει Φθινόπωρο και…κανέλα! Δοκιμάστε το!Το Φθινόπωρο το αγαπημένο μας φρούτο είναι τα μήλα τα οποία τα απολαμβάνουμε σε φρουτοσαλάτες, σε φαγητά αλλά και σε γλυκά.

Είναι ένα απόλυτα μαμαδίστικο και πανεύκολο γλυκό που μας ξυπνάει τις φθινοπωρινές γλυκές μας αναμνήσεις και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Αν θέλετε ένα πρωτότυπο γλυκό, άκρως φθινοπωρινό, που να μην είναι η μηλόπιτα αλλά να είναι και οικονομικό και πανεύκολο τότε αυτά τα γευστικότατα μήλα είναι ό,τι χρειάζεστε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μήλα γεμιστά στον φούρνο:

γεμιστά μήλα-στον-φούρνο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου 

Εκτέλεση για τα μήλα γεμιστά στον φούρνο

Αρχικά πλένουμε καλά τα μήλα μας. Καθαρίζουμε μόνο τα κουκούτσια από τα μήλα και λίγο την κάτω μεριά τους και τα αφήνουμε με την φλούδα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ. Μέσα στο άνοιγμα, ρίχνουμε στο κάθε μήλο από 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, την οποία την έχουμε ανακατέψει με την κανέλα για την γέμιση.

Δείτε ακόμα Καραμελωμένα μήλα

Έπειτα γεμίζουμε με νερό το ταψί μας μέχρι λίγο πιο κάτω από την μέση των μήλων. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα. Σκεπάζουμε τα μήλα με αλουμινόχαρτο πολύ καλά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και με προσοχή αναποδογυρίζουμε τα μήλα.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Το γλυκό του Φθινοπώρου: Μήλα γεμιστά στον φούρνο

Βάζουμε τα μήλα να ψηθούν και πάλι στον φούρνο, για 30 λεπτά, ρίχνοντας κατά διαστήματα στο καθένα από το ζουμάκι που ψήνονται με ένα κουτάλι. Αφού τα ψήσουμε τα βγάζουμε με προσοχή στην πιατέλα.

Παίρνουμε το ζουμί που ψήθηκαν και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Σε χαμηλή θερμοκρασία βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Περιχύνουμε με το σιρόπι τα μήλα και σε κάθε άνοιγμα των μήλων προσθέτουμε λίγα τριμμένα καρύδια.

Tips για τα μήλα γεμιστά στον φούρνο

Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή περισσότερο τριμμένο καρύδι. Αντί για τριμμένο καρύδι μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο φουντούκι.

γεμιστά μήλα-στον-φούρνο-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr