Ένα δροσερό και καλοκαιρινό γλυκό που μας δροσίζει. Ελαφρύ στην γεύση και στην αφή! Το γλυκό του καύσωνα : Ψηφιδωτό ζελέ , που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- ζελέ 4 φακελάκια σε διαφορετικές γεύσεις και χρώματα
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτάκι
- ζελατίνη 20 γραμμάρια σκόνη
- νερό 4 ποτήρια του νερού βραστό
Υλικά
Δείτε ακόμα Πορτοκαλόπιτα με Μους Γιαουρτιού και ζελέ
Το σημερινό μας γλυκό ψυγείου δεν μας κέρδισε μόνο για την γεύση του αλλά και για την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Επίσης φτιάχνεται με λίγα και απλά υλικά, οπότε δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε ένα σκασμό λεφτά στο σούπερ μάρκετ, τώρα που οι εποχές είναι δύσκολες. Δοκιμάστε αυτό το ψηφιδωτό ζελέ!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό του καύσωνα : Ψηφιδωτό ζελέ
Εκτέλεση για το γλυκό του καύσωνα : Ψηφιδωτό ζελέ
Αρχικά διαλύουμε το κάθε ζελέ ξεχωριστά σε 1 ποτήρι βραστό νερό. Αδειάζουμε το κάθε ζελέ σε τάπερ ώστε να έχουν λίγο πάχος, έτσι ώστε να το κόψουμε σε παρόμοια κυβάκια μετά. Βάζουμε τα ζελέ στο ψυγείο και τα αφήνουμε εκεί να πήξουν πολύ καλά.
Ιδανικά το επόμενο πρωί, ξεφορμάρουμε τα ζελέ και τα κόβουμε σε τετράγωνα. Προσέχουμε να μην είναι πολύ μικρά σε μέγεθος. Τα ανακατεύουμε ομοιόμορφα και όλα μαζί και τα βάζουμε είτε σε μία χαμηλή φόρμα είτε σε ένα μεγάλο τάπερ.
Διαλύουμε την σκόνη ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Ζεσταίνουμε 1,5 φλιτζάνι νερό και διαλύουμε στο ζεστό νερό το ζαχαρούχο γάλα. Ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα στο τάπερ με τα ζελέ.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλα
Κουνάμε για να πάει παντού και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σφίξει καλά. Μόλις σταθεροποιηθεί το γλυκό, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Tips για το γλυκό του καύσωνα : Ψηφιδωτό ζελέ
Αντί για σκόνη ζελατίνης μπορούμε να βάλουμε 10 φύλλα ζελατίνης. Για να έχει διαφορετικό χρώμα το ζελέ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ζελέ με διαφορετικές γεύσεις. Πχ, κεράσι, φράουλα, ανανά κλπ. Επίσης το γλυκό μπορεί να γίνει σε ατομικά μπολ για κέρασμα ή σε φόρμα ορθογώνια ή στρογγυλή για να κοπεί σε φέτες.
Για να έχουμε χρωματιστό ζελέ, πχ μωβ η πράσινο παίρνουμε κίτρινο ζελέ και χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Για μωβ βάζουμε μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κόκκινο ζελέ. Για πράσινο βάζουμε μπλε χρώμα σε κίτρινο ζελέ. Μη βάλετε πολλά χρώματα γιατί δε θα φαίνεται το σχέδιο καλά, εκτός αν διπλασιάσετε το ζαχαρούχο γάλα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anastasia Theocharopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια