Συνταγή για μια Αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα φουντουκιού που λιώνει στο στόμα από την Τζένη Τσανακλίδου. Σκετή σοκόλαση αυτό το γλυκό!!
- αυγα 4
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- σπορέλαιο Μισό ποτήρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1μιση ποτήρι κοσκινισμένο
- κακαο 6 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- βανίλια 1
- φουντουκι 6 κουταλιές της σούπας πούδρα
Υλικά
- νερό 2 ποτήρια
- ζαχαρη 2 ποτήρια
- κουβερτουρα 50 γραμμάρια
Για το σιρόπι
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- βιτάμ 2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο
Όσο αυστηρή διατροφή κι αν κάνετε, αξίζει να την σταματήσετε έστω και για μία μέρα έτσι ώστε να δοκιμάσετε αυτήν την πεντανόστιμη σοκολατόπιτα με το βελούδινο γλάσο. Μιλάμε για μία ζουμερή σοκολατόπιτα φουντουκιού, το κάτι άλλο με κολασμένο σοκολατένιο σιρόπι, απαλό γλάσο σοκολάτας και ένα αφράτο κέικ που λιώνει στο στόμα.
Αυτή η ζουμερή σοκολατόπιτα φουντουκιού θα είναι η κολασμένη αμαρτία του Σαββάτου κι ενώ σας γράφουμε, ψήνεται ήδη στον φούρνο και ανυπομονούμε να πάρουμε αυτές τις…θερμίδες. Είναι πεντανόστιμη και αρωματική και σίγουρα θα σας καλύψει την όρεξή σας για σοκολάτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα φουντουκιού :
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για την ζουμερή σοκολατόπιτα φουντουκιού
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε σε δόσεις το φρέσκο γάλα και το σπορέλαιο. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο και την βανίλια και ανακατεύουμε το μείγμα μας απαλά με μία μαρίζ, γιατί δεν θέλουμε να ξεφουσκώσει.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Στο τέλος προσθέτουμε την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί ή ένα λαδωμένο πυρέξ 26ν και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι της σοκολατόπιτας
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και την κουβερτούρα σπασμένη για 4 λεπτά μετά το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε την σοκολατόπιτα ενώ είναι καυτή, με καυτό σιρόπι αλλά σιγά σιγά. Πρώτα απορροφάται το σιρόπι και μετά συνεχίζουμε το σιρόπιασμα.
Εκτέλεση για το γλάσο της σοκολάτας
Στην εστία βάζουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Την αφήνουμ εκεί μέχρι να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε μέχρι το γλάσο να γίνει λείο. Αφήνουμε το γλάσο για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας και στην συνέχει το στρώνουμε πάνω από την κρύα σοκολατόπιτα.
Tips για την Αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα φουντουκιού
Μετράμε με το ίδιο ποτήρι τα υλικά (250 ml). Αντί για πούδρα φουντουκιού μπορούμε να βάλουμε πούδρα καρυδιών. Η πούδρα φουντουκιού είναι τα αλεσμένα φουντούκια στο μούλτι.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr