Κωκ ταψιού για το τραπέζι του Σαββάτου. Δοκιμάστε αυτό το κωκ ταψιού και θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό για το Σάββατο.
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 250 ml πλήρης
- βιτάμ 2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο
Στις περισσότερες γιορτές ή όταν θέλουμε να κεράσουμε κάτι εμάς ή τους αγαπημένους μας ανθρώπους τα κωκάκια είναι από τις αγαπημένες μας επιλογές. Μαλακά κεκάκια με αφράτη κρέμα και γλάσο σοκολάτας. Σήμερα θα φτιάξουμε κωκ ταψιού.
Δείτε ακόμα Αφράτο και πεντανόστιμο κωκ ταψιού με κρέμα και γλάσο
Ένα μεγάλο κωκ ταψιού για τις γιορτές και τα γενέθλια αλλά και για το τραπέζι του Σαββάτου! Είναι ένα υπέροχο και αφράτο γλυκό από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου. Θα γίνει το αγαπημένο σας και είναι οικονομικό και εύκολο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κωκ ταψιού:
Εκτέλεση για το κωκ ταψιού
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά, την βανίλια και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε ένα ταψί 28ν. Το στρώνουμε απαλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβουμε και συνεχίζουμε την κρέμα.
Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και μέσα στο μπολ διαλύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο μείγμα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Δείτε ακόμα Τούρτα Κωκ από τη Σόφη Τσιώπου
Όταν πήξει την απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και βάζουμε τον έναν πάτο παντεσπάνι στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω την καυτή κρέμα και κλείνουμε με τον άλλον πάτο παντεσπάνι.
Φτιάχνουμε το γλάσο σπάζοντας μέσα στην ζεστή κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει λείο το γλάσο. Όταν κρυώσει το γλάσο το ρίχνουμε πάνω από το κρύο γλυκό.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr